Wilders komt niet op voor eigen land

WILDERS KOMT NIET OP VOOR EIGEN LAND
Geschreven door Kaj Elhorst

Een volledige miskleun, ik lees het dezer dagen weer: mensen denken dat Wilders, Le Pen en andere fascisten voor hun land opkomen. Dat is de grootst mogelijke onzin. Fascisten zijn nog nooit voor hun land opgekomen. Integendeel, het enige wat zij doen is zich verbergen achter hun eerste angstgevoelens. Zij camoufleren die gevoelens door een mooi pakje aan te trekken of leuzen te roepen, vooral scheldpartijen in de richting van degenen waarvoor zij bang zijn.
Waar die angst vandaan komt? Uit een gebrek aan kennis van en duidelijke inzichten in de eigen cultuur. Zij hebben geen idee op welke beginselen hun eigen cultuur is gefundeerd. Dat blijkt ook wanneer je ernaar vraagt. Je krijgt geen antwoord. Daarom is het goed om die fundamenten hier te benoemen: vrijheid, gelijkheid en medemenselijkheid. Nu zijn vrijheid en gelijkheid onmogelijk met elkaar in overeenstemming te brengen en daarom spreek ik liever over gelijkgerechtigdheid. Dit laatste fundament slaat op alles: achtergrond en gender.
Het is de kunst deze fundamenten ook aan een ander te schenken en…te laten zien hoe mooi ze zijn. Dan geloof je als mens ergens in, niet in een god maar wel in idealen. Het maakt niet uit hoe een ander deze drie invult mits hij/zij de drie grote waarden van een ander maar niet beschadigt of vernielt. Wie dat laatste doet, behoort in een heropvoeding systeem thuis.
De kracht en schoonheid uitstralen op de boven aangegeven wijze, dat is pas opkomen voor eigen land en volk. Wilders etc. doen precies het tegenovergestelde. Met hun scheldpartijen en pesterijen laten zij zien dat onze samenleving zwakke punten heeft, kwetsbaarheden waarvoor zorg mag zijn maar die nooit een verdedigingsmiddel kunnen zijn. Als er een groep is die onze cultuur en samenleving schade toebrengt dan is het de PVV en aanverwante groeperingen!

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/