Sportief bezig zijn

SPORTIEF BEZIG ZIJN
Geschreven door Bert Plomp

In “Sportief bezig zijn” neemt Bert Plomp de lezers mee op een sportieve reis, waarbij hij zijn ervaringen deelt van badminton op de camping tot het hardlopen van marathons. Het verhaal is doorspekt met humor, anekdotes en zelfspot, waardoor het een plezierige leeservaring biedt. Het verhaal begint met levendige beschrijvingen van fanatieke badmintonwedstrijden op camping Het Grote Bos, waar Plomp en zijn familie, ondanks enkele onsportieve momenten, zich vol overgave aan de sport wijden. De hilarische beschrijvingen van de gezinsdynamiek voegen een komisch element toe aan het verhaal.
Een ander hoogtepunt van het verhaal is Plomp’s beschrijving van zijn hardloopavonturen. Zijn toewijding aan de sport wordt duidelijk geïllustreerd door zijn dagelijkse rituelen, variërend van vroege ochtendruns tot avondlopen. De anekdotes over zijn poging tot het breken van een wereldrecord en de creatieve manieren waarop hij wedstrijden benaderde, bieden een luchtige kijk op zijn passie voor hardlopen.
Het verhaal wordt verder verrijkt door de beschrijvingen van Plomp’s gezinsleven en de interacties met zijn broers, wat een persoonlijk tintje aan het verhaal geeft. De schrijfstijl van Bert Plomp is eenvoudig, levendig en meeslepend, waardoor lezers gemakkelijk kunnen meeleven met zijn avonturen.
Hoewel het verhaal voornamelijk een verzameling is van persoonlijke anekdotes, slaagt Plomp erin om universele thema’s zoals doorzettingsvermogen, gezinsbanden en het streven naar persoonlijke doelen aan te snijden. “Sportief bezig zijn” is een hartverwarmend en vermakelijk verhaal dat zowel sportliefhebbers als algemeen publiek zal aanspreken.

Aflevering 1: Badminton en andere slagsporten

Aflevering 2: Verbetering wereldrecord

Aflevering 3: Honderdtachtigduizend kilometer

Voor alle verhalen klik op: Verhalen

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina: