Sinterklaas moet drastisch op de schop

SINTERKLAAS MOET DRASTISCH OP DE SCHOP
Geschreven door Bert Plomp

Er zijn mensen die zich ergeren over het feit dat we nu, begin oktober, weer zitten te bekvechten over Sinterklaas en in het bijzonder over Pieterman knecht. Men ergert zich eraan dat, terwijl de stoomboot nog vreedzaam ergens in een Spaans haventje ligt afgemeerd en nog met cadeautjes geladen moet worden, de discussie over het uiterlijk van Sinterklaas zijn knecht opnieuw oplaait.
Meestal betreft het mensen die het eigenlijk wel in orde vinden dat “Zwarte Piet huidige stijl” eraan geloven moet. En dat het volk zich maar weer eens moet voegen naar de mening van een minderheid.
Deze discussie kan wat mij betreft niet heet en niet vroeg genoeg gevoerd worden.
Het gaat er in het dispuut namelijk niet zo zeer om of wij met het in ere houden van Zwarte Piet zo verkeerd bezig zijn, maar om de meer en meer opkomende bewering dat wij een racistisch volkje zijn.
Echter, zijn deze kritische mensen, inclusief gefrustreerde types als Sylvana S. en Jerry A., ook zo begaan met het lot van jonge onwetende meisjes die, tegen hun wil in, zo’n afschuwelijke besnijdenis moeten ondergaan? Niet alleen in achtergebleven gebieden als in Afrika, maar ook in het moderne progressieve Nederland. Strijden deze kritische mensen ook zo fanatiek tegen de uithuwelijking van jonge meisjes, gewoonweg nog kinderen, aan oude mannen. Welke acties ondernemen die oplettende mensen eigenlijk tegen de huidige slavernij in Afrika: tegen de slavernij van Aziatische mensen door Arabieren, tegen de slavernij van zwarte mensen door zwarte mensen? Wat doen zij tegen onverdoofd ritueel slachten van weerloze dieren?
Wel, ze schoppen heel veel trammelant over het feit dat de “rechterhand” van de Sint zwart is. Ze maken zoveel herrie dat politiek correcte politici met slappe knieën en dito jansalieachtige individuen die het tv-circuit beheersen, zich richten naar de mening van een minderheid.
Over zulke zaken kan ik me nu echt boos maken en dan val ik misschien enigszins uit de toon met te zeggen: “Opzouten met die politiek correcte kliek”.
Het is dat ik de traditionele viering van een kinderfeest, en de daarbij behorende rituelen, niet wil verstoren, maar anders zou ik graag een grote ommezwaai in de sinterklaasviering teweeg willen brengen.
Eigenlijk wil ik sowieso van de huidige Sinterklaas af. Ik vind het namelijk een vieze oude man met een smerige baard. Indien de milieupolitie eens de moeite nam die baard voor binnenkomst in Zaandijk nauwkeurig te inspecteren, dan zou zij een wereld aan “vieze” beestjes ontmoeten en hem de toegang tot het land ontzeggen.
Trouwens door zijn schandalige optreden in “Debiteuren-Crediteuren”, is het smerige beeld dat ik van hem heb, alleen maar exponentieel versterkt.
Wat zou het mooi zijn indien de NTR, bij de komende intocht van de Sint in Zaandijk, niet zo’n oude krakkemikkige blanke man maar een prachtige lenige negerin, zoals we die kennen van het carnaval in Rio, hautain hoog op een blank paard gezeten, van die stoomboot liet afstappen. Ik weet zeker dat de kade, waar de stoomboot afmeert, dan afgeladen zal zijn met enthousiaste, wellicht voornamelijk mannelijke, toeschouwers. Dat het aantal bezoekers van dit NTR-evenement een veelvoud zal bedragen van de vorige intocht. Dat Dieuwertje en Sylvana van enthousiasme hun panty’s niet droog weten te houden.
En zou het voorts niet een prachtig gebaar zijn naar de veelzijdige samenleving toe, als het hulpje van Sinterklaas een jonge blonde pedofiel was? Wat zou de NTR veel progressief denkende Nederlanders daarmee een plezier doen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/