Wat een deceptie

WAT EEN DECEPTIE
Geschreven door Bert Plomp

Ik moet zeggen dat ik al niet met een goed gevoel aan deze wedstrijd begon. De tweede helft in London zag ik het namelijk al somber in. Maar als Ajax bij rust met 2-0 voor staat en de eerste helft met veel inzet heeft afgesloten, dan krijg je toch het gevoel dat het niet meer stuk kan gaan.
Steeds word je weer op het verkeerde been gezet door al die arrogante betweters die gelijk roepen dat we de tegenstander wel even gaan oprollen. Ik heb het idee dat je met zo’n verwaande opstelling ook je eigen team op het verkeerde been zet.
Net als in London, is Ajax in de tweede helft geen schim meer van de eerste 45 minuten. Geen idee waar dat aan ligt. Het zijn jonge jongens met een geweldige conditie, zou je zeggen. De tegenstander leek echter ineens over veel meer lef en een betere conditie te beschikken. Ajax werd wederom finaal onder de voet gelopen.
Jammer maar helaas, we liggen eruit. Ajax heeft een geweldig toernooi achter de rug. De Spurs zijn evenwel, gewoon op inzet, terecht door. Gefeliciteerd. Een Engelse finale dus.
Trouwens, ik vond het spel van de Spurs kwalitatief veel beter dan dat van Liverpool tegen Barcelona.
Volgend seizoen gewoon weer van onderaf aan de slag met veel nieuwe jongens. Jammer dat onze teams steeds weer helemaal leeg gekocht worden.
Zou het sportief gezien niet veel aantrekkelijker worden (UEFA) indien er bepaald werd dat ieder team maximaal 3 buitenlanders mag opstellen?
Net als dit bij het Eurovisie songfestival het geval is, wordt de gang van zaken in het voetbal al jarenlang bepaald door een aantal “rijke” clubs. Clubs die overal het talent wegkopen en die bijna uitsluitend bestaan uit buitenlandse spelers.
Nu Ajax is uitgeschakeld, kunnen we gelukkig nog uitkijken naar de Nederlandse deelname aan het songfestival, naar  Duncan Laurence. Maar ja, ook hij wordt al zodanig de hemel in geprezen, dat alom in Nederland ijverig gezocht wordt naar een locatie waar men het festival volgend jaar het beste kan organiseren. Ik bereid me alvast voor op de volgende tegenvaller.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077