Aflevering 14: Opgeruimd staat netjes

OPGERUIMD STAAT NETJES
Geschreven door Bert Plomp

Nederlanders staan te boek als een proper volkje. Het opruimen, schoonmaken en netjes onderhouden zit dat volkje in zijn bloed.
Bekend zijn de beelden van vrouwen met bezems en emmertjes water die hun straatje schrobben. Beelden van mannen die hun auto staan te poetsen. Mannen en vrouwen die samen de ramen van hun huis aan het lappen zijn.
Het zijn vrolijke frisse beelden. Het getuigt ook van een hoge mate van hygiëne. Het geeft deze bezigheden een positief imago.

Het zal ook wel om die reden zijn dat onze politiek correcte journaallezeressen, wanneer het om minder frisse zaken gaat zoals het grootschalig afmaken van dieren, spreken van ruimen. Dat klinkt namelijk niet zo negatief.
Die lafaards durven gewoonweg niet ronduit te zeggen dat het voor de zoveelste keer om massaal doden van dieren handelt.
Als het mensen betrof, zou dat worden aangeduid als massamoord. De wijze waarop het gebeurt, doet eveneens denken aan lang vervlogen Nazitijden.
En iedere keer als zo’n ruiming aan de orde is, ontspringt de aanstichter van het kwaad de dans en wordt het dier massaal geslachtofferd.

Onlangs stond de uitbraak van corona bij twee enorme nertsenfokkers in Brabant in het nieuws. Die fokkers houden daar meer dan 20 duizend op elkaar gepropte nertsen gevangen. Gevangen onder erbarmelijke omstandigheden in ijzeren kooien. Zodra hun bontjasjes dik genoeg zijn, worden ze vergast en gevild. Miljoenen nertsen per jaar in Nederland.

Wat doen die arme wezentjes nog steeds met honderdduizenden in die verdomde rot kooien? Ik dacht dat die barbaarse wijze van bont fabriceren al lang tot het verleden behoorde. Dus niet.
Individuen die op deze wijze met dieren omspringen zijn voor mij gewetenloze hufters.
In de bewuste kwekerijen in Brabant hebben vrijwel zeker de “verzorgers” de nertsen besmet met corona. Nu de beestjes dat virus onder de leden hebben, is er paniek. Angst dat de nertsen het virus weer teruggeven aan mensen.

Ook nu weer spreekt de juffrouw van het NOS-journaal over ruimen. Niet direct, er moet eerst nog wat onderzoek worden gedaan.
Als het ruimen al niet op korte termijn gebeurt, zal men wel even willen wachten tot de vachtjes optimaal zijn. Naar goed Hollands gebruik.

Ruimen, ruimen en nog eens ruimen. Geiten, kippen, varkens, koeien en nu nertsen.
Als het dier buiten zijn schuld ook maar iets mankeert, luidt het parool “ruimen”. Hoe meer hoe beter, lijkt het wel.
Veel mensen zijn dat massaal afmaken van dieren spuugzat. Ze besluiten te stoppen met de consumptie van vlees en andere dierlijke producten.
Ze hebben groot gelijk.
Ik ben weliswaar nog niet zover. De consumptie van vlees en vis heb ik wel sinds jaar en dag teruggebracht tot een keer per week.
Ik vind nog enige rechtvaardiging voor mijn bescheiden vleesconsumptie bij de gedachte dat als een leeuw honger heeft en de kans krijgt een mens te verslinden, hij het evenmin zal laten.
Maar ja, wanneer heeft een leeuw voor het laatst een van die 7 miljard mensen verorberd. Hoeveel van het handjevol leeuwen dat nog over was, is inmiddels niet door mensen neergeknald om te dienen als jachttrofee.
Nee, God heeft met de mens een gruwelijk monster op aarde gezet en dan nog wel geschapen naar zijn evenbeeld.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077