Formule 1 naar Assen

FORMULE 1 NAAR ASSEN
Geschreven door Bert Plomp

Zandvoort heeft een zekere historie met de formule 1-races, dat staat buiten kijf. Als je het circuit in de duinen thans aanschouwt, dan ziet het eruit als stadion Galgenwaard voor de ingrijpende verbouwingen. Daarentegen, als je naar het circuit in Assen kijkt, dan zie je een ruim opgezette racebaan met een reeks aan moderne tribunes, gevuld met een van oudsher zeer enthousiast motorsport-publiek en een optimale bereikbaarheid van het parcours.
Met andere woorden: als er een ideale F1-locatie in Nederland te vinden is, dan is het Assen wel.
Ene prins Bernhard, die veel eigen geld gestoken heeft in het Zandvoort-circuit, maakt zich inmiddels hard om die race in 2020 naar zijn duinen te halen, naar Amsterdam-beach, zoals de verziekte naam van die mooie badplaats tegenwoordig luidt.
Ze zitten in die metropool Amsterdam van Madurodam-achtige afmetingen al tijden te zeuren over de overlast van al die buitenlanders die de stad overrompelen. Het is bovendien zo’n groen(s)linkse stad die niets op heeft met auto’s. Een stad die eenvoudige bewoners dwingt hun mobiel op te geven door parkeertarieven zodanig te verhogen dat uitsluitend types als Jesse Klaver en die enge slissende griet Femke Halsema nog wel vrolijk kunnen blijven rondrijden in hun door de partij dan wel door de overheid, de belastingbetaler dus, gefinancierde bolides.
Ik heb het al vaker aan de orde gesteld: laat ons die miniatuur-metropool eindelijk eens links liggen en ons sterk maken voor de rest van Nederland, voor het land waar 17 miljoen minus 0,7 miljoen mensen wonen.
En vergeet Prins Bernhard met die absurde hokjes-bril, die net als die andere voormalige prinselijke Bernhard alleen maar bezig is zijn eigen zakken te vullen.
Hopelijk zien wij onze super Max in 2020 de grote prijs van Assen winnen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077