Lampenkapjes


LAMPENKAPJES
Geschreven door Bert Plomp

Godverdomme, vandaag weer een nertsfarm die geruimd moet worden vanwege corona. De 31ste ruiming. Weer meer dan 10 duizend dieren die vergast gaan worden. Niet omdat ruimen per se moet, maar de gezondheid van de mens staat voorop. Stel je toch eens voor dat nertsen wat mensen ziek maken. Afmaken die ellendige beesten. Onderwijl moeten we wel begrip opbrengen voor mensen die wijd en zijd het virus verspreiden omdat ze massaal moeten kunnen protesteren. Protesteren tegen bijvoorbeeld vermeend racisme.
Ik vraag me af waarom teletekst van NPO nog steeds aandacht besteedt aan het ruimen van nertsen. Waarschijnlijk omdat NPO daar in een eerdere instantie al op geattendeerd heeft. Niet in de zin van “Ach die arme nertsen” maar meer om aan te geven dat Nederland zo goed bezig is al die ziekteverwekkers efficiënt uit te wissen.

Het uitroeien van die arme beestjes is al zo normaal geworden dat er in het journaal van NPO voor dat ruimen geen aandacht meer is. Natuurlijk wel voor een handjevol mensen dat vanwege corona in IC-bedden is beland.

Die walgelijke klootzakken die nertsen blijven fokken en die arme dieren bij honderdduizenden blijven afmaken, kunnen gewoon doorgaan met hun ziekelijke, winstgevende praktijken.
Nadat zo’n massale uitroeiing weer heeft plaats gevonden, beginnen ze gewoonweg opnieuw met hun verwerpelijke fokkerij.
Als warmbloedige wezens toch massaal vergast moeten kunnen blijven worden om hun vachtje, dan in hetzelfde proces misschien ook maar hun profiteurs meenemen. Van hun velletjes zijn mooie lampenkapjes te maken. Dat hebben die rot nazi’s in het verleden al eens aangetoond.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077