Doekoe voor Suriname

DOEKOE VOOR SURINAME
Geschreven door Bert Plomp

Suriname kampt met het coronavirus en kan best wat hulp gebruiken. Nu is het wel zo dat veel Nederlanders het wel hebben gehad met Suriname. Na jarenlang door Bouterse en zijn NDP te zijn afgeschilderd als staatsvijand nummer 1, kan ik me voorstellen dat je als Nederlander niet direct bereid bent om je knip te trekken om het Surinaamse volk te steunen. Als je via de beeldbuis benaderd wordt door een aantal mediageile figuren als Jörgen Raymann, Humberto Tan en Edgar Davids en uitgenodigd wordt geld te geven om de hopeloze situatie in Suriname te keren. Stuk voor stuk individuen die hun zakken in Nederland hebben gevuld en, zover ik weet, nooit een negatief woord hebben geuit over het Bouterse regime.

Je kunt je ook afvragen wat die massamoordenaar en drugsbaron Desi Bouterse zelf bereid is af te dragen aan de Surinaamse samenleving. In plaats van dat hij zijn partijleden opdracht geeft om wat waardeloze Surinaamse bankbiljetjes rond te strooien om de kiezers te paaien en zo nu en dan die simpele zielen trakteert op een feestje, zou hij nu, om serieus iets terug te doen voor het land dat hij heeft leeggeroofd, anoniem een paar miljoen in de corona-kas kunnen stoppen.

Tot kort voor het moment dat ik de nieuwe beoogde president van Suriname Chan Santokhi aan het woord hoorde, stond ik nog niet te trappelen om aan de actie mee te doen. Zoals gezegd, spraken de collectanten me al helemaal niet aan. Maar ik doe toch mee, want ik vind dat Suriname met de nieuwe president hulp verdient.

Ik heb dus wat doekoe in het Surinaamse zakje gestopt en wellicht dat jullie daar ook toe bereid zijn. Anders dan  Peter R., stel ik het niet op prijs dat bekend wordt hoeveel. Daar is het bedrag simpelweg te gering voor.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077