Daar zit ik op

 

DAAR ZIT IK OP
Geschreven door Bert Plomp

Een PCB is vaak gevaarlijk, kleurloos en geurloos. De Politiek Correcte Brigade is ook zo’n PCB, welke bovendien de nare eigenschap heeft, de rest van Nederland ook kleur- en geurloos te willen maken. Deze brigade is reeds succesvol geweest bij het uitbannen van roken, drinken, suikergebruik, straatnaambordjes met namen van zogenaamd foute historische helden en bij het uitbannen van alles waar, in sekse- en genderneutraal opzicht, een luchtje aan zit. Hetgeen bijvoorbeeld heeft geleid tot één toilet voor alle geslachten, tot “geachte reizigers” in plaats van “geachte dames en heren” en tot de tekst “meisje” in plaats van “zwart meisje” bij een bekend schilderij in het rijksmuseum.
Zeer onlangs bracht ik 2 weken vakantie door op mijn geliefde eiland Kreta. Al rondtrekkende in het uiterste westen van dit eiland, verbleef ik een etmaal in het pittoreske kustplaatsje Amoudi. Na een paar uurtjes zonnebaden op het lokale strandje, vond ik het tijd voor een ijskoud Mythos-biertje. Verscholen onder een aantal olijfbomen, trof ik daar een sfeervol terrasje aan. Het terrasje was uitgerust met zitjes, vervaardigd uit materiaal van wat de natuur ter plekke te bieden had, oftewel vervaardigd uit rotsblokken en boomstammen.
Allerlei lekkere Kretense hapjes en drankjes werden bereid en geserveerd vanuit een soort ouderwetse patatwagen. Nadat ik mijn biertje te pakken had en plaats had genomen op een boomstam, verscheen voor mijn ogen, in het halfduister van de schaduw van de bomen, een zinnenprikkelend Grieks meisje. Het meisje had een knap gezichtje, droeg lang zwart haar en was donkerbruin getint. Al haar bekoorlijkheden waren minimaal verhuld in een zogeheten “string bikini”. Op haar bevallige buik had zij een bliksemschicht laten tatoeëren, gelijk een schicht zoals je vaak ziet afgebeeld op een hoogspanningshuisje. Deze tatoeage vertrok van vlak onder haar navel, terwijl de punt van de pijl de rand van haar minuscule zwemslipje opzocht en zodoende een niet mis te verstane boodschap afgaf. Met dit beeld voor ogen, kwam er een nogal banale gedachte in mij op. Ik dacht namelijk dat als je ‘m in haar contactdoos zou steken, je nog niet klaar zou zijn. Tja, wat hebben mannen toch een arsenaal aan platvloerse termen bedacht voor het geslachtsorgaan van de vrouw, voor de vagina. Om het netjes te houden, zal ik hier niet tot een opsomming ervan overgaan. Wel wil ik nog even terugkomen op onze Politiek Correcte Brigade in relatie tot de vagina. Onze PCB heeft namelijk in al zijn wijsheid besloten dat de term vagina niet meer van deze tijd is. Vagina is een te vrouwelijke term en doet transseksuelen tekort. Daarom heeft PCB besloten dat “vagina” uit het vocabulaire moet verdwijnen en plaats moet maken voor “voorgat”. Zoals ik al zei: kleur- en geurloos, niet het attribuut maar de keuze van de term.
Trouwens, kun je de term vagina nu eigenlijk wel wetenschappelijk verantwoord vervangen door de term voorgat. Ik betwijfel het, ik zal het mijn oude buurman van de Israëlslaan eens vragen. Hij was ooit hoogleraar “topografische menselijke anatomie” aan de rijksuniversiteit Utrecht. In zijn vuilnisbak heb ik ooit een hele voorraad tijdschriftjes met zwart-wit foto’s van blote dames gevonden. De getoonde dames waren zonder uitzondering blonde atletische types van Germaanse komaf. Mijn buurman gebruikte die tijdschriftjes natuurlijk puur voor wetenschappelijke doeleinden.
Kijk, je neusgaten bevinden zich duidelijk aan de voorzijde van het lichaam, zo ook de ooggaten en het mondgat. De oorgaten zitten duidelijk aan de zijkanten van het lichaam. Maar de vagina zit toch niet duidelijk geheel aan de voorkant van het lichaam. Ik twijfel hierover des temeer omdat ik ooit in mijn jeugd, al wandelend op de Oude Gracht in Utrecht, een meisje, gehuld in een micro rokje en gezeten op een fiets, tegenkwam. Toen ik bij deze ontmoeting met mijn ogen  belangstelling toonde voor het fraaie lederen zadel van haar Fongers fiets, sneerde ze mij toe dat wat ik probeerde te zien dat ze daarop zat. Zij doelde daarmede duidelijk niet op het prachtige zadel.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/