Het alleenrecht op discriminatie

HET ALLEENRECHT OP DISCRIMINATIE
Geschreven door Bert Plomp

Sommige zwarte mensen moeten eens ophouden het alleenrecht te claimen op gediscrimineerd worden. Discriminatie in actieve en passieve vorm komt onder alle rassen voor. Niet sinds gisteren, maar al zolang de mens voet op aarde heeft gezet en de boel verziekt.
Sommige zwarte mensen zouden ook eindelijk eens een punt moeten zetten achter hun frustratie dat zij verre voorouders hebben die slaaf zijn geweest. Ook in dit opzicht geldt dat slavernij, zowel in actieve als passieve vorm, onder alle rassen is voorgekomen en nog steeds voorkomt. Dat laatste geldt niet in de laatste plaats voor Afrika.
Wat in de VS recent is gepasseerd, is diep triest. Dat daartegen geprotesteerd wordt, is zeer begrijpelijk. Dat makers van praatprogramma’s en andere individuen hier te lande proberen de situatie in de VS een op een te vertalen naar Nederland is verwerpelijk. Opeens kampt ook Nederland met een groot rassenprobleem, zeggen ze elkander na. Opeens wordt de indruk gewekt dat de politie hier, qua optreden, niet onderdoet voor die in de VS.
En wat te denken van ene Akwasi. Een man met Ghanese roots, die zonder enige schroom onlangs publiekelijk uitkraamde: “Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie: ik trap hoogst persoonlijk op zijn gezicht. Ik ben klaar!“. Hij was woest op het Nederlandse volk, dat hem kennelijk heel naar behandeld heeft.
Tot slot. In de NRC las ik over de VS ooit: “Zwarten moorden véél vaker dan andere bevolkingsgroepen. Van alle zwarte slachtoffers, wordt 93 procent vermoord door een andere zwarte.”
Net als Akwasi, ben ik er ook wel een beetje klaar mee.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077