School in, school uit

SCHOOL IN, SCHOOL UIT
Geschreven door Bert Plomp

“School in, school uit” biedt een boeiende inkijk in het leven van de auteur tijdens zijn schooljaren in Nederland. Het verhaal begint met zijn ervaringen op verschillende scholen en zijn moeizame aanpassing aan steeds nieuwe omgevingen en klasgenoten. Het verhaal is doorspekt met humoristische anekdotes en levendige herinneringen aan zijn jeugd.

Een opvallend element in het verhaal is de rol van melk in het leven van de auteur. Melk lijkt een constante metgezel te zijn, van de verplichte schoolmelk tot zijn avonturen als lid van de “Melkbrigade.” Het verhaal werpt ook licht op de gezondheidsopvattingen van die tijd, waarbij melk als essentieel werd beschouwd voor de ontwikkeling van kinderen.

De beschrijvingen van zijn schooldagen, zijn interacties met leraren en medeleerlingen, en zijn avonturen in en rond de school zorgen voor een levendige en nostalgische sfeer. De schrijver slaagt erin om de lezer mee te nemen op een reis door de tijd en de herinneringen van zijn jeugd te delen.

Een ander opmerkelijk aspect van het verhaal is de warme herinnering aan meneer Schlahmilch, het schoolhoofd dat de auteur inspireerde en aanmoedigde om deel te nemen aan verschillende activiteiten op school, waaronder voetbal en toneelstukken. De betrokkenheid van deze leraar blijft de auteur bij en voegt diepgang toe aan het verhaal.

Het verhaal heeft ook aandacht voor de beperkte middelen en mogelijkheden van de familie van de auteur, wat zijn schoolprestaties beïnvloedde. Het benadrukt het belang van ouderlijke betrokkenheid bij het onderwijs van kinderen.

“School in, school uit” is een boeiende en ontroerende reis door de jeugdjaren van de auteur, waarin hij zijn persoonlijke groei, uitdagingen en herinneringen deelt. Het biedt een glimp van het Nederland van die tijd en roept nostalgische gevoelens op bij degenen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Een aanrader voor lezers die geïnteresseerd zijn in persoonlijke verhalen en de geschiedenis van het Nederlandse onderwijs.

Aflevering 1: Met melk meer mans

Aflevering 2: Bertje is slordig

Voor alle verhalen klik op: Verhalen

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina: