Laat ik ook eens uit de kast komen

LAAT IK OOK EENS UIT DE KAST KOMEN
Geschreven door Bert Plomp

Om met mijn tijd mee te gaan, heb ik besloten om ook maar eens “uit de kast te komen”.
Enige tijd geleden zag ik het voormalige pronkstuk van GroenLinks Tofik Dibi op tv, hij werd geïnterviewd over het feit dat hij niet lang geleden “uit de kast was gekomen” en in zijn geval hield dat in dat hij de gemeenschap liet weten homoseksueel te zijn. Ik vond al dat hij er wat bleekjes uitzag en voortdurend met zijn ogen knipperde, kennelijk vanwege de omstandigheid dat hij niet gewend was aan zonlicht bloot te staan.
Wat is dat toch dat mensen menen zich in een kast te moeten ophouden en eerst na verloop van jaren daaruit te moeten komen?
In het geval van Tofik Dibi kan ik me dat wel enigszins voorstellen, omdat er bij de meeste Islamieten een taboe rust op homoseksualiteit.
Als je weet dat je in diverse Islamitische landen homoseksuele handelingen met de dood moet bekopen, ben je natuurlijk wat voorzichtiger aangaande het openbaar maken van je seksuele geaardheid.
Ook in Nederland worden homo’s bepaald niet op handen gedragen door onze Islamitische medelanders. Dat laatste mag natuurlijk geen aanleiding zijn dat mensen als Dibi “dekking” moeten zoeken in een kast.
De overheid moet eigenlijk alles in het werk stellen om homohaat uit te roeien, door desnoods heilige schriften en geestelijk leiders die deze haat aanmoedigen te elimineren. Tenslotte is “een heilig schrift” van de hand van ene A.H. – niet zijnde Albert Heijn – ook jaren verboden lectuur geweest.
Het kan toch niet zo moeilijk zijn die oude schriften te vervangen door nieuwe en ervoor te zorgen dat alle teksten gezuiverd worden van mens- en dieronvriendelijke termen.
Voorts zouden kinderen van jongs af aan op school moeten worden bijgebracht dat er helemaal geen kwaad schuilt in intieme omgang met individuen van hetzelfde geslacht. Ieder moet het maar doen met wie of met wat hem of haar pleziert, zolang alle betrokkenen maar in het plezier kunnen en willen delen, is mijn motto.
Wat me in dat verband wel stoort, gelijk het mij stoort als anderszins seksueel georiënteerden zich zo zouden manifesteren, dat zijn die aanstellerige nichten die zich zo obsceen gedragen op die op de Amsterdamse wateren voorbijdrijvende vloot tijdens de zogeheten “Gay Pride Parade”.
En wat te denken van al die duizenden mensen die – vaak met het hele gezin aanwezig, uitgerust met grote zakken chips en gezinsflessen cola – deze waanzin vanaf de kant van het water staan aan te gapen.
Ik heb in mijn leven vrij regelmatig homo’s ontmoet en bijna zonder uitzondering waren het altijd plezierige, sociale en fijngevoelige mensen.
Het zou toch mooi zijn als we in Nederland alom een klimaat kenden waarin mensen zich niet genoodzaakt hoefden te voelen om uit te kast te komen om volledig geaccepteerd te kunnen worden.
Het zou zo moeten zijn dat het niemand een zak aan gaat wat je seksuele voorkeur is en het zou ook helemaal geen onderwerp van discussie moeten zijn.
Deze parade draagt volgens mij in de verste verte hiertoe niet bij en ik denk dat veel van de deelnemers ook alleen maar uit zijn op sensatie en wat camera aandacht.
Homohaters, en vooral die van Islamitische huize – waarvan we er een flink aantal binnen de landsgrenzen hebben – worden er echt niet door bekeerd.
Bovendien ontstaat er bij de toeschouwers – vooral bij de jongeren – een heel verknipt beeld van de homoseksuele mens.
Als je toch als onwetende jongeling zo’n vloot aan je voorbij ziet trekken, wat voor conclusies moet je daaruit dan trekken?
Het is gewoon een kwestie van opvoeding, en dan met name via de school, om te bereiken dat niemand zich meer druk maakt over het feit dat je hetero, homo of wat voor een “o” ook bent of wat je dan ook aanhangt.
Als er in de moskee of in de kerk of onder welk dak van welke instelling dan ook “gif wordt verspreid” over bijvoorbeeld homo’s: gelijk sluiten die tent en verder verbieden ooit nog open te gaan.
Ook moeten we eindelijk eens af van al dat bijzondere onderwijs, alwaar kindertjes veel te eenzijdig – als het om het geloof gaat – gekneed worden. Alleen nog maar openbaar onderwijs zou ik zeggen. Zodra kindertjes tot de jaren des onderscheids zijn gekomen, is het vroeg genoeg om voor een geloof te kiezen.
En als die kindertjes thuis dan nog eens met de neus op de Bijbel, Koran, Thora of op wat voor een heilig boek of geschrift ook – met onzinnig gelul over bijvoorbeeld seks – worden gedrukt, dan zijn die kindertjes enigszins gewapend tegen al die praatjes en kunnen ze hun betweterige ouders wellicht een lesje leren. Zeker als het gaat om die niet in de Nederlandse maatschappij geïntegreerde ouders, die eigenlijk niks op hebben met onze democratische samenleving.
Ik moet er voorts niet aan denken dat we door alle denkbare seksuele klassen op een dergelijke “Pride parade” getrakteerd gaan worden, om als aanhanger van die klasse eerder geaccepteerd te worden en om eerder uit de kast te kunnen komen.
Trouwens moet je nu ook al met veel vertoon trots kunnen zijn op wat je seksueel lekker vindt. Wat een baarlijke nonsens.
Straks moet je ook nog kunnen je erop laten voorstaan en groots uitdragen, dat je boerenkool met rookworst en vette jus lekker vindt.
Als we van alle seksuele kanten parades tegemoet moeten gaan zien, dan krijgen we mogelijk parades van mannen die het met vrouwen doen op de laat ik het maar zo noemen “de rechttoe rechtaan manier” doorlopend tot aan heteroseksuele koppels die het op de meest bizarre wijzen doen.
We krijgen parades van mensen die het met dieren doen en van dieren die het met mensen doen, de parade van necrofielen: mensen die het met lijken doen en nog veel erger: een parade van creaturen die het met kinderen willen doen, ik benadruk willen, want in het zelfs zo vrijdenkende Nederland zal het niet snel gebeuren dat we zo’n pedo in een parade aan het dansen zullen zien met kleine kinderen en zuigelingen op zijn boot. Hoewel, gewapend met chips en cola, er is altijd wel publiek voor handen om ook zoiets te willen aanschouwen en het is bovendien niet zo lang geleden – slechts 30 jaar – dat men in Nederland het eigenlijk wel gezond vond wanneer een pedofiel een intieme vriendschap onderhield met een kind en er was zelfs toen een serieus wetsvoorstel om kinderporno vrij te geven. Het zou me niet verbazen indien er nog steeds hele volksstammen van zulke types rondlopen, die daar nog net zo over denken, onder aanvoering van een aantal gestoorde psychologen.
Het hele paradegebeuren is bedoeld om met grotesk vertoon te kunnen uitkomen voor de eigen seksuele voorkeur, om zodoende makkelijker uit de kast, uit het hok, uit de kooi, uit de kist te kunnen komen.
Wat mij betreft blijven sommigen van deze wezens: de pedo’s, de necro’s en de zoö’s lekker in de kast c.q. in de kist zitten, liggen of staan en spijkeren we die verpakkingen zekerheidshalve goed dicht. Het voert misschien wat te ver te zeggen: “En gooi die verpakkingen vervolgens voor een éénmalige parade voor het hooggeacht publiek in de gracht.”
Onlangs werden we nog eens geconfronteerd met weerzinwekkende beelden van dat dikke wijf op die arme shetland-pony.
Ze had er kennelijk seksueel plezier in om dat beestje in meerderlei opzichten keihard te bereiden met haar veel te zware lijf.
Met haar volle gewicht zat ze met haar geslacht op het ruggetje van dat arme beestje te rammen, totdat het dier werkelijk door zijn pootjes ging en niet meer overeind kon komen. Het beestje leek zo goed als bezweken en nog ging die griezel door.
Het mag een wonder heten dat zijn rug niet was gebroken en dat het beestje het avontuur overleefde. Hoewel, het is maar de vraag of de pony het overleefd heeft.
Ware het niet wenselijk dat er een terroristische groep van pony’s opstond en dat kutwijf opzocht en uit alle macht met hun lieve hoefjes een op scherp staande handgranaat tussen haar dijen naar binnen trapte en zich dan als de wiedeweerga uit de “hoefjes” maakte om te voorkomen bevuild te worden door de rondvliegende lichaamsresten van dat secreet, welke resten de bodem van de wijde omgeving nog voor decennia zouden kunnen verontreinigen.
Dan had ze weliswaar nog eenmaal het gerief gehad waar ze zo desperaat naar verlangde, maar we hoefden niet meer bang te zijn dat zoiets ooit nog uit de kast zou kunnen komen.
Vervolgens zou die terroristische organisatie van pony’s die rotzak met die camera eens flink te grazen moeten nemen en, nadat ze hem eerst ouderwets met een paar grote keien hadden gecastreerd, hem moeten vierendelen door aan al zijn ledematen een touw te knopen om vervolgens met zijn alle met volle kracht een andere kant uit te stormen en dat lijf met die verdorven geest uit elkaar te rukken.
Het zal de lezer zijn opgevallen dat ik me heel goed kan beheersen als het om dierenmishandeling gaat. Zo dit niet het geval zou zijn geweest, had ik dit monsterlijke koppel mogelijk iets heel lelijks toegewenst.
Met zo’n actie van de terroristische pony’s is het probleem natuurlijk niet de wereld uit, want er lopen gewoonweg veel te veel van die gestoorde geesten vrij rond.
Wordt het niet hoog tijd aan die vrijheid paal en perk te stellen?
Ik gebruikte zojuist de term kutwijf. Dat is geheel tegen mijn gewoonte in. Ik hou er niet van om grof te worden.
Hoe komt het toch dat we in veel situaties, wanneer het even niet zint of tegenzit, zo’n verrukkelijk orgaan zo negatief associëren?
Als je met de hamer op je duim slaat, is er enige reden om “godverdomme” uit te roepen. Het is misschien wat zwaar ingezet om in zo’n pijnlijke situatie gelijk maar aan te nemen dat God je verdomt, maar in de spontane uiting ten gevolge van een kortstondige hevige pijn wel begrijpelijk.
In situaties als met de pony is het, gelet op de wijze waarop dit orgaan is ingezet, heel terecht dat het eens negatief gerelateerd wordt.
Tot slot.
Hoe knap mannen qua uiterlijk ook mogen zijn – het kunnen bovendien heel aardige wezens zijn in de omgang -, ik kan er met de beste wil van de wereld niet seksueel opgewonden van raken.
Ik vind vrouwen veel mooier geschapen.
Je kunt direct zien dat de almachtige schepper veel meer tijd heeft besteed aan het maken van een mooi vrouwenlichaam. Volgens mij heeft onze schepper, niet alleen esthetisch beschouwd, heel veel tijd besteed aan het boetseren van de vagina en heel weinig tijd aan de mannelijk tegenhanger.
Zelfs in het beste geval, en dan bedoel ik een atletisch gebouwde man met een erectie, roept dat beeld bij mij niet meer op dan dat van een “sportwagen met een wat overdreven uitgevallen trekhaak, gemonteerd aan de verkeerde kant van het vehikel”.
Ik kan me dan ook niet voorstellen dat een vrouw van zo’n beeld direct in vuur en vlam komt te staan en toch schijnt het vaak zo te zijn.
Mocht de lezer(es) hierover nog twijfelen, bij dezen kom ik uit de kast en maak ik officieel wereldkundig dat ik heteroseksueel ben.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/