Je kop erbij houden

JE KOP ERBIJ HOUDEN
Geschreven door Bert Plomp

“Je Kop Erbij Houden” is een opmerkelijk relaas van een leven vol kopzorgen, letterlijk en figuurlijk. Met een mengeling van humor en verbazing beschrijft Plomp de vele aanvallen die zijn hoofd heeft moeten doorstaan, van jeugdige onbezonnenheid tot ongelukken in latere jaren.
Het verhaal opent met een reeks komische maar ook schokkende anekdotes uit Plomp’s jeugd, waarin hij vertelt over zijn ervaringen met fysiek geweld, variërend van een tik op de wang tot een ernstig ongeluk met een draaideur. Door zijn levendige vertelstijl en droge humor weet Plomp de lezer vanaf het begin te boeien.
Het verhaal neemt de lezer mee op een reis door Plomp’s leven, waarbij elk hoofdstuk een nieuw hoofdstuk in zijn strijd om zijn hoofd heel te houden belicht. Van zijn avonturen op het voetbalveld tot zijn escapades tijdens wilde achtervolgingen op school, de lezer wordt constant verrast door de creatieve manieren waarop Plomp zijn hoofd in de problemen weet te brengen.
Hoewel de beschrijvingen van de ongelukken soms gruwelijk zijn, slaagt Plomp erin om de toon licht te houden en zijn verhaal doorspekt met humoristische observaties en zelfspot. Zijn nuchtere kijk op zijn eigen pech en zijn vermogen om zelfs de meest pijnlijke situaties met een knipoog te benaderen, maken van “Je Kop Erbij Houden” een verfrissend en vermakelijk verhaal.
Wat dit verhaal echt onderscheidt, is de eerlijkheid waarmee Plomp zijn verhaal vertelt. Hij schuwt niet om zijn eigen fouten en stommiteiten toe te geven, maar laat ook zien hoe hij ondanks alles altijd weer opkrabbelt en met een dosis humor en zelfreflectie naar het leven blijft kijken.
Al met al is “Je Kop Erbij Houden” een boeiend en humoristisch relaas van een leven vol kopzorgen. Met zijn levendige vertelstijl, droge humor en eerlijke blik op zijn eigen leven weet Bert Plomp de lezer van begin tot eind te boeien.

Aflevering 1: De eerste aanvallen

Aflevering 2: Bloed achter mijn ogen

Voor alle verhalen klik op: Verhalen

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina: