Adam zoekt Eva

ADAM ZOEKT EVA
Geschreven door Bert Plomp

Het was weer eens zo’n avond dat er werkelijk geen zak op tv was. Hoewel, beter gezegd: dat er niets op tv was dat mij kon boeien. In zo’n situatie zap ik nog even wat zenders af en pak dan vervolgens mijn boek en ga lezen. Momenteel verdiep ik mij verder in Juliana.
Al zappend bleef ik uiteindelijk hangen bij RTL, een zender die ik normaal gesproken nooit langer dan een paar minuten kan verdragen. Echter deze avond werd mijn blik gegrepen door een blote Inge de Bruijn, die in al haar naakte glorie op een paradijselijk strand over de beeldbuis schuifelde.
Omdat Inge meer dan volledig voldoet aan wat wij vroeger als straatjochies als zeer prikkelend ervoeren in fotoboekjes met zwart-wit foto’s van zekere blonde gespierde naakte Germaanse dames, liet ik de zapper even met rust.
Het programma, waarin onze olympische zwemkampioene bereid bleek te zijn al haar appetijtelijkheden zo gul tentoon te spreiden, bleek een soort datingprogramma te zijn voor VIPS: Adam zoekt Eva, hoewel het in dit geval Eva zoekt Adam had moeten zijn.
Je vraagt je zo langzamerhand af of het tegenwoordig niet meer mogelijk is om gewoon op straat, in de kroeg, op het veld, op een feestje, in de bibliotheek, in het zwembad, in de bioscoop, op een terrasje, in de discotheek, tijdens een concert, op de camping, in het bos, op het strand, in de kerk, tijdens catechisatie, op school, in de sauna, in de supermarkt, in het museum, tijdens de bijbelstudie, op vakantie, op de EO-jongerendag, op het kerkhof et cetera een leuke partner te vinden.
Alles lijkt via datingsites en dergelijke te moeten verlopen. Datingsites en datingprogramma’s voor hoogopgeleiden, voor laagopgeleiden, voor boeren, voor burgers en voor buitenlui en thans ook voor VIPS, die bereid zijn, om het plat te zeggen: in hun blote hol op tv te verschijnen.
Kijk, het is natuurlijk geen straf om ene Inge de Bruijn in haar blootje te “moeten” aanschouwen, zulks kan het oog wel verdragen. Dat is het echter wel indien ene Erica Terpstra, eveneens een voormalige zwemkampioene, als VIP op zoek naar Adam plots op zo’n strand in haar niksje zou opdoemen.
Ik kom op Erica Terpstra omdat ik diezelfde tv-avond de moeite had genomen om eens te aanschouwen wat onze Erica (op reis) in Oman te verhapstukken had. Nu was het best hier en daar interessant te zien wat er in Oman omgaat, maar die beelden verbleekten weer bij die van een Erica die overvloedig allerlei happen en dranken haar omvangrijke verteringsstelsel probeert binnen te wringen.
Ik moet zeggen dat ik wel bewondering heb voor de wijze waarop deze voormalige zwemster haar omvangrijke kont eerst bij de VVD, daarna bij het NOC en thans bij de televisie heeft weten binnen te draaien. Zou Inge de Bruijn ook proberen via deelname aan zo’n absurd tv-programma haar welgevormde kontje de tv-wereld binnen te draaien? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat zij via het hiervoor geschilderde “normale” circuit niet aan de man zou kunnen komen. Ik kan me ook niet voorstellen dat zij ook maar een moment heeft overwogen een van de beide overgebleven Adams te strikken: een echte “kantoorpik” met een uitgezakte buik en een wandelende reclamezuil die zijn best deed als een Haka-man over te komen. Zo treurig zal het met de kansen van Inge toch niet gesteld zijn, dus er zal wel een ander plan achter liggen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/