Aflevering 1: Links lullen, rechts vullen

LINKS LULLEN, RECHTS VULLEN
Geschreven door Bert Plomp

Wie kent niet het tv-programma “De wereld draait door”?
Dat programma met die reeds wat oudere gezette presentator die meent bij jongeren nog vlot over te moeten komen door bijvoorbeeld een tekstje van een scherm dusdanig snel op te lepelen dat hij regelmatig z’n tong erover breekt.
Regelmatig word ik beroerd van die politiek-correcte gasten die daar permanent aan tafel zitten en voortdurend afgeven op eenieder die rechtser dan de PvdA denkt. De PvdA, een partij die voornamelijk steunt op twee soorten kiezers. Enerzijds zijn dat individuen die weinig verdienen of een uitkering trekken en anderzijds individuen die meer dan een ton vangen, niet per se verdienen, en links willen overkomen. De eerstgenoemde PvdA-kiezers hebben vooral baat bij een partij die een zo hoog mogelijk inkomen voor hen nastreeft en de laatstgenoemde kiezers, de meest kwalijke lieden, horen eigenlijk thuis in het rechtse blok van de VVD, waarmede ze echter niet geassocieerd willen worden, maar stemmen PvdA en wekken zodoende de valse indruk solidair te zijn met de minderbedeelde medemens.
In Nederland is het zo dat als je meer dan een ton verdient dan ben je een beetje verdacht. Immers gewoon modaal is toch goed genoeg voor iedereen. Die lui die in DWDD regelmatig hun vrome koppen laten zien zijn over het algemeen van die “sympathieke linkse” mensen die zonder uitzondering één of meerdere malen de “Balkenende norm” in hun zak steken. Maar er is vrijwel niemand in politiek-correct Nederland die het gedrag van zulke hypocrieten eens stevig aan de kaak stelt. Zelfs een krant als de Telegraaf durft daar zijn vingers niet aan te branden. En wie veegt de vloer nu eens aan met types als Wim Kok, Marcel Van Dam, Wouter Bos en al die andere artiesten die dwepen met de PvdA?
Ik heb helemaal geen aversie tegen mensen die links denken en er ook naar handelen. Maar wel tegen al die nep-socialisten, waarover je nek breekt in Nederland.
Enige sympathie kan ik daarom opbrengen voor SP-politici die, overigens niet altijd naar hun zin, hun meer-verdiensten in de partijkas storten.
Politiek gezien kies ikzelf, ofschoon niet stemgerechtigd in Nederland, een positie die zich beweegt tussen Rutte en Pechtold.
Al die DWDD-figuren als Van Nieuwkerk, Mulder, De Breij, Prem en vele anderen, die allen ruim boven de Balkenendenorm incasseren, mogen graag “en groupe” afgeven op oprecht andersdenkenden, die zo nu en dan voor dit tv-programma worden uitgenodigd.
Het is het meest hypocriete zooitje dat je bij elkaar kunt scharrelen.
Waarom wordt er in DWDD nooit eens een vent als Wim Kok aan de tand gevoeld. Die voormalige FNV-leider, die thans zijn bankrekening spekt via tal van commissariaten bij ING, Shell en een grote Chinese bank. Het lijkt wel of de man van uiterst links naar uiterst rechts doorgeslagen.
En dan Marcel Van Dam die zich, als rechtgeaarde socialist, in zijn miljoenen kostende villa op de Veluwe heeft teruggetrokken. Een schreeuwlelijk eerste klas, die ooit ter meerdere glorie van zijn eigen tv-programma de zaak belazerde met exploderende Exota-flessen. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat die boegstukken van de “internationale solidariteit” zich thans zo buiten de schijnwerpers opstellen.
Nog zo’n andere “linkse” DWDD-zakkenvuller is die Jan Mulder met zijn toenmalige ergernis top-5. Die vent was en is toch een permanente nummer 1-ergernis op zich. Slechts eenmaal in al die jaren dat die man de beeldbuis kwelt, kon ik enige sympathie voor hem opbrengen. Dit gebeurde weliswaar in een ander “Van Nieuwkerk-programma”, te weten “de top-2000 show”, waarin hij propaganda maakte voor de plaat “It’s all over now” van the Rolling Stones. Een keuze waar ik 100% achter kon staan. En inderdaad dat nummer moet je snoeihard afspelen.
Wat ook zo kenmerkend voor die tv-kliek is, ze nodigen elkaar over en weer uit in tv-programma’s. Je wordt steeds geconfronteerd met hetzelfde arsenaal aan smoelen op de buis, met media-geile figuren die elkaar onophoudelijk veren in de reet steken.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/