Armeense kinderen mogen worden uitgezet

ARMEENSE KINDEREN MOGEN WORDEN UITGEZET
Geschreven door Bert Plomp

Ik zit net even naar M te kijken, dat programma dat geleid wordt door een mensonvriendelijke lesbische robot. Normaal gesproken, na wat eerste afleveringen gevolgd te hebben, zap ik rond die tijd direct door naar “BinnensteBuiten”, een programma waaraan veel meer plezier te beleven valt.
Wat me sowieso stoort aan dit en al die andere kletsprogramma’s is, dat ze allemaal teruggrijpen naar de DWDD-formule. Oftewel: een discussie tussen “allen tegen een”, een lawaaierig stukje muziek, wat viel ons verder vandaag op en dergelijke.
Vandaag was het Rita Verdonk die het tegen de rest, inclusief robot, moest opnemen. Ze werd aan de tand gevoeld over een besluit, waaraan ze part noch deel had. Met haar reacties probeerde zij zich uitsluitend te verplaatsen in de  persoon, nota bene de Raad van State, die besloten heeft dat de desbetreffende kindertjes uiteindelijk toch naar hun moeder in Armenië moeten afreizen.
Ik begrijp Rita niet dat zich leent voor deelname aan een discussie, waarvan het eindoordeel al vast staat. Het is hoog tijd dat al die eenrichtings-discussieprogramma’s nu eindelijk eens kiezen voor een samenstelling van deelnemende praters, waarvan je mag verwachten dat hun meningen wat evenwichtiger verdeeld zijn.
Rita werd van alle kanten aangevallen alsof zijzelf het besluit tot uitwijzing had genomen.
Als ik me niet vergis, zijn de uit te wijzen kinderen Lili en Howick hier niet in Nederland geboren. Ik vind het echter ook niet fraai dat we het in Nederland zover laten komen dat we teenagers, die hier al jaren wonen, naar een voor hen vrijwel vreemd land uitwijzen. Waar ik wel van over mijn nek ga is, dat al die schreeuwers die in M aan het woord waren er zelf toe hebben bijgedragen dat moederlief het tegen de regels in zolang heeft kunnen blijven uitzingen in Nederland en dat terugkeren naar Armenië thans een schrijnende kwestie is geworden.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077