Een Engels onderonsje

EEN ENGELS ONDERONSJE
Geschreven door Bert Plomp

Het Europese clubvoetbal wordt volledig overheerst door “Engelse” teams. Zowel de finale van de Champions League als die van de Europa League wordt een Engels onderonsje.
Wat is daar nu voor een lol aan? Er ontstaat steeds minder ruimte voor echte competitie. Steeds minder ruimte voor andere clubs die met een bescheiden budget internationaal mee willen doen. Voor die Engelse clubs is er volop financiële ruimte om opkomende talenten en grote sterren van andere clubs weg te kapen. Daar worden waanzinnige transferbedragen voor betaald. Die spelers ontvangen bij hun nieuwe club vervolgens extreme salarissen, oplopend tot wel 3 à 4 ton per week.
Gemiddeld 9 van de 11 spelers van die zogenaamd Engelse topclubs hebben een buitenlands paspoort. In sommige gevallen komt er zelfs geen enkele Engelse speler meer aan te pas.
Als de UEFA toch bezig is regeltjes te maken om het voetbal aantrekkelijker te maken, dan moet er eindelijk eens paal en perk worden gesteld aan deze competitievervalsing. Een club zou bijvoorbeeld niet meer dan 3 buitenlandse spelers mogen opstellen. Op die wijze kunnen ook andere Europese clubs weer een kans krijgen en zullen extreme betalingen vanzelf afnemen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077