Carrière

CARRIÈRE

Carrière betekent loopbaan, eigenlijk renbaan voor paarden, afgeleid van het “carraria via” in het Latijn (rijweg). Zo’n renbaan wijst impliciet op het streven om als eerste over de streep te komen: beter te zijn dan de rest. Dat streven ken ik uitsluitend met betrekking tot mijn “marathon-loopbaan”. Verder ben ik daar nooit zo mee bezig geweest, hoewel ik niet makkelijk een ingezet plan opgeef. De hierna volgende verhalen geven de lezer een uitgebreid inzicht over het verloop van mijn carrière.

Niet iedereen zal echt verbaasd zijn over het feit dat het mogelijk is om het redelijk ver te schoppen zonder te beschikken over noemenswaardige hulpmiddelen. Oftewel, helemaal op eigen kracht: geen geld, geen stimulans, geen medewerking, geen studieruimte, geen verwarming en wat dies meer zij. Dus uitsluitend met inzet van de eigen geest en wilskracht.

Het is daarom niet zo gek dat ik me vaak afvraag waarom het tegenwoordig allemaal zo moeizaam lijkt te gaan, terwijl de leef- en leeromstandigheden eigenlijk ideaal zijn. De Nederlander wordt steeds langer, hetgeen een bewijs is van die ideale leefomstandigheden, heb ik wetenschappers horen beweren. Zoals gezegd, was het ten tijde van de start van mijn loopbaan veel beroerder gesteld.

Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen die huis en haard hebben verlaten en aan de andere kant van de wereld met succes een nieuw bestaan hebben weten op te bouwen, veelal op eigen kracht, met veel inzet en zonder te klagen.

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/