Nieuwsuur onafhankelijk en onpartijdig?

NIEUWSUUR ONAFHANKELIJK EN ONPARTIJDIG?
Geschreven door Bert Plomp

“Nieuwsuur laat je het dagelijkse nieuws op onafhankelijke en onpartijdige wijze met achtergronden en context zien.”, althans zo luidt de tekst op de desbetreffende website.
Gisteravond konden we daar weer eens het tegendeel van vaststellen in een interview van Twan Huys, de man die het ook een eer vond om een zeer gewelddadige crimineel als Holleeder in zijn programma College Tour te ontvangen en hem zodoende een podium te bieden voor een groot publiek.
Deze Twan hield, naar aanleiding van de herhaalde toezegging van de VS – via vice president Pence – dat de Verenigde Staten pal zullen blijven staan voor de NAVO, over deze toezegging in Nieuwsuur een interview met Jan Techau, een Duitse analist “internationale betrekkingen”.
In dit interview legde onze onafhankelijke en onpartijdige Twan de analist de vraag voor: “Do you think their president (Trump) is sane?” oftewel zoals Nieuwsuur dat zelf vertaalde en ondertitelde: “Denkt u dat hun president bij zijn volle verstand is?”
Wat is dat voor een onbeschofte vraagstelling ten aanzien van de president van een land waaraan we veel te danken hebben. Een vraag waarin heel duidelijk de linkse mening van de journalist is vervat. En waarom wordt het staatshoofd van een zeer bevriend machtig land zo afgevallen, terwijl die staat zijn loyaliteit ten aanzien van de NAVO nogmaals duidelijk bevestigde en terwijl kritiek op de eigen loyaliteit tegenover de NAVO al jaren terecht zou zijn geweest omdat de Europese leden van de NAVO, met Nederland voorop, te beroerd zijn om de afgesproken financiële bijdragen in de NAVO-kas te storten.
Kortom Twan Huys, je verkondigt alleen maar jouw eigen kortzichtige linkse standpunt in een nieuwsprogramma dat wordt geacht onafhankelijk en onpartijdig te zijn. En nu zeker in de aanloop naar belangrijke verkiezingen in ons eigen land, zitten we helemaal niet verlegen om jouw mening in zo’n nieuwsprogramma en mogen we van jouw bazen verlangen dat zij jou het gat van de deur wijzen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/