In the middle of nowhere

IN THE MIDDLE OF NOWHERE
Geschreven door Bert Plomp

Ik heb de fantastische wedstrijd tussen Juventus en Ajax gezien in “the middle of nowhere”.
We zijn deze week aan de slag in ons bos. Er zijn hier allerlei klussen te doen, zoals een nieuw groot veld van 4 hectaren gereed maken voor onze ezeltjes. Na een dag hard werken, resulterend in een pijnlijke rug en grote dorst, lekker onder de douche en voordrinken voor de match of the day.
We zitten hier zeer afgelegen in het bos. We zijn omringd door bergpieken en er is hier werkelijk, afgezien van schapen, vossen, kippen, mooi zingende vogeltjes enzovoort, geen sterveling op 2 voeten waar te nemen.
Heerlijk. Toch hebben we hier in het absolute donker contact met de rest van de wereld. Via satelliet volgen we the Champions League for example.
Wat is het toch fantastisch dat techniek en natuur zo mooi kunnen samengaan. Dat je uit je dak kunt gaan bij prachtige voetbalbeelden met op de achtergrond het indrukwekkende kabaal van via een bergrivier langs onze farm omlaag stortend water .
Geweldig dat we nu een Engelse ploeg treffen. Ik moet zeggen dat, in sportief opzicht, je het niet beter kunt treffen dan tegen de Engelsen te moeten strijden. Ik kan er ook vrede mee hebben om van een Engelse ploeg te verliezen. Net zoals de Engelsen er vrede mee zullen hebben om van een goed spelende Nederlandse ploeg te verliezen. Meer dan wij dat hebben, gaat het de Engelsen om mooi voetbal.
Veel van mijn vrienden en volgers hopen dat GB uit de EU treedt. Ik allerminst. Voor mij zou het mooi zijn indien al dat onzinnige gelul over Brexit, met of zonder deal, tot een einde kwam. En dat onze Britse vrienden binnen de EU blijven en samen met ons de Europese bureaucratie gaan aanpakken tot ons beider voordeel.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077