Erg hè

ERG HÈ
Geschreven door Bert Plomp

Beste mensen er is iets verschrikkelijks gebeurd. Ik weet nog precies waar ik was toen ik het hoorde. Ik zat thuis voor de buis.
Er zijn van die gebeurtenissen die zo’n impact hebben, dat ze je leven lang helder voor de geest blijven staan. Voor mij waren de moord op JFK, de moord op John Lennon, het trieste overlijden van Freddie Mercury en de aanslagen op de Twin Towers in New York zulke gebeurtenissen. Als de dag van gisteren weet ik nog exact waar ik was toen ik die vreselijke tijdingen vernam. Ik zat thuis voor de buis.

Een paar dagen geleden was het weer zover. Ik werd opgeschrikt door huiveringwekkend nieuws uit Den Haag. Ene Bartje Maat van het ANP had een kiekje gemaakt van ‘verkenster’ Ollongren terwijl zij de Stadhouderskamer verliet. Niet dat deze blondine daar poedeltjenaakt de kamer uit kwam zetten. Nee, dat was helaas niet zo. Maar ze droeg wel een mapje onder haar arm met aantekeningen die volledig ontkleed waren. Op geraffineerde wijze had onze Bartje de inhoud van dat mapje op de foto weten vast te leggen. Erg hè.

Heel Den Haag staat thans op z’n kop. Niet omdat Bartje niet het fatsoen had opgebracht iemands persoonlijke aantekeningen te respecteren. Aantekeningen van een verkenster, die op dat moment gebukt ging onder corona en in haar haast huiswaarts te keren even onoplettend was geweest.
Het tumult is uitgebroken omdat er in die aantekeningen iets vermeld stond in de zin van ‘positie Omtzigt, functie elders’ en ‘linkse partijen houden elkaar niet echt vast’. Werkelijk schandalig, is het niet?
Het is allemaal zo erg dat er zelfs een Kamerdebat aan gewijd gaat worden. Ik word nu al onpasselijk als ik denk aan al die verontwaardigde koppen. Smoelen die bol staan van geveinsde woede. Die kop van Klavertje, van Geertje, van dat denktankje en van die nieuwe ‘aanwinst’: het giftige splijtzwammetje, dat zogenaamd iedereen zo graag bijeen wil brengen. En natuurlijk is Rutte, als eindverantwoordelijke, de grote boosdoener. Als hij immers niet zo gebrand was geweest op het vormen van een nieuw kabinet, was al deze ellende ons bespaard gebleven. Zo is het toch?

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina: