Voor Nederlandse lezers

Bert Plomp woont al jaren in Ierland. In het uiterste zuidwesten, op het schiereiland Dingle.
Deze eigenzinnige, van oorsprong Utrechtse auteur, schrijft niet alleen verhalen, maar ook columns voor kranten als de Nieuwe Utrechtse Krant, de Oud Rotterdammer en Haagse Tijden.

Zijn eerste boek, getiteld “When I was young”, bevat ruim 40 verhalen over zijn jeugd in de sixties en seventies. Daarin verhaalt hij over zeer komische, doldwaze gebeurtenissen, afgewisseld door emotionele.
Als 4-jarige kleuter banjert hij reeds rond in het centrum van Utrecht. Daar komt hij met zijn kop tussen de draaideur van hotel Smit.
Onder politiebegeleiding wordt hij eens, samen met zijn jongere broer Charles, naar de kapper gebracht.
Tot de Rijks HBS wordt hij regelmatig niet toegelaten, omdat zijn haar te lang is.
Op camping Het Grote Bos in Doorn is hij geen graag geziene gast: hij provoceert voortdurend de oubollige, Nederlands Hervormde leiding en de gevestigde geloofsgemeenschap.
Bert en zijn vrienden moesten in hun jeugd zelf maar zien uit te vinden waarin jongens van meisjes verschilden. In de vuilnisbak van een hoogleraar “topografische menselijke anatomie” aangetroffen boekjes met zwart-wit foto’s van blote, atletisch gebouwde, Germaanse meisjes, waren zeer behulpzaam daarbij.
Als “goed Utrechter” kan hij het niet nalaten hier en daar zijn gal te spuwen over de actualiteit, politici en zogenaamde tv- coryfeeën. Hij heeft het vooral gemunt op BN’ers, die zich ophouden binnen de grachtengordel van de “de zelfbenoemde metropool” Amsterdam.
Vanaf zijn jongste jaren schopt hij tegen alles wat op zijn pad komt en hem niet zint: het provoceren zit hem in het bloed.
Het boek “When I was young” is niet alleen een feest van herkenning voor Berts generatiegenoten, maar ook een zeer vermakelijke levensgids voor jongeren van nu.
De opbrengsten van het boek (ISBN 978-90-484-3460-2) komen volledig ten goede van het welzijn van dieren.
Bert is ook te volgen op facebook:
https://www.facebook.com/groups/377554749281077/