Roetveegpiet motten ze ook niet

ROETVEEGPIET MOTTEN ZE OOK NIET
Geschreven door Bert Plomp

Wanneer je, als zovele politiek correcte Nederlanders, denkt dat je met een milde poldermodel oplossing: in de persoon van een roetveegpiet, die anti-zwarte-piet schreeuwers tevreden kunt stemmen, dan heb je het goed mis.
Het was natuurlijk al een oplossing, welke trouwens onder veel “groenen” op grote bijval kon rekenen, die je deed afvragen hoe het roet-aspect te rijmen viel met het zogenaamde hoge milieubewustzijnsniveau van die milieufreaken.
Mensen met een beetje verstand weten al jaren dat het die schreeuwers alleen maar te doen is om het volk volledig naar hun pijpen te laten dansen, op zijn knieën te krijgen.
Bij een rechtszaak vandaag werd ook geëist de roetveegpiet te verbieden bij de intocht van sinterklaas. Zo’n knuppel van een rechter legt die eis weliswaar naast zich neer maar “bevestigt” ondertussen wel met zijn uitspraak dat we al om zijn en zwarte piet willen afschaffen en de rest komt dan vanzelf wel.
Als dat al zo zou zijn en we helemaal overgaan op roetveegpieten, dan is thans wel heel duidelijk dat deze pieten ook niet geslikt worden door die lieden. Zelfs een blanke piet of helemaal geen piet stelt hen nog niet tevreden.
Indien er alleen nog maar een goedheiligman uit Spanje met de boot zou arriveren, zelfs dan zouden ze blijven protesteren. Want sinterklaas herinnert hen aan zwarte piet en, overigens nog steeds ten onrechte, aan slavernij.
Ga zo door politiek correct Nederland en lever al onze tradities, zeden en gewoontes uit aan schreeuwende aanhangers van andere culturen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077