Een schizofrene groene gleuf

EEN SCHIZOFRENE GROENE GLEUF
Geschreven door Bert Plomp

Kotsmisselijk word ik van Femke. Zij heeft veel op met de “vrijheid” van moslima’s. De vrijheid om een boerka te dragen. Onder het motto dat het handhaven van een wettelijk boerka-verbod in openbare ruimtes niet uitvoerbaar is, maskeert ze haar eigen vurige wens dat het een goede zaak is dat vrouwen probleemloos in zo’n alles bedekkend spookgewaad over straat gaan.
Dat vindt ze kennelijk een individueel recht. Maakt haar niet uit of zo’n boerka een overduidelijk teken is van onderdrukking van de vrouw.
Onderwijl hoor je die groene gleuf niets zeggen over het feit dat joodse Nederlanders zich steeds meer buitengesloten voelen, niet meer voor hun geloof durven uit te komen, geen klein keppeltje meer durven te dragen en het land verlaten.
De joodse gemeenschap waarvan er in de tweede wereldoorlog miljoenen zijn vermoord. Tegen welke moordpartij we nauwelijks iets hebben ondernomen om die te voorkomen. Een uitroeiingspartij waaraan vele landgenoten hun steentje hebben bijgedragen om die soepeltjes te laten verlopen.
Nu staan we weer op het punt, met die groene gleuf voorop, om iets soortgelijks te laten gebeuren.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077