Eenvoudig vertier

EENVOUDIG VERTIER
Geschreven door Bert Plomp

Het verhaal “Eenvoudig vertier” geschreven door Bert Plomp biedt een nostalgische en levendige terugblik op de jeugd van de auteur in de jaren vijftig en zestig. Het verhaal is doordrenkt van persoonlijke herinneringen en anekdotes, waardoor de lezer een glimp krijgt van een vervlogen tijdperk en de eenvoudige vreugde en avonturen die de jeugd van die tijd met zich meebracht.

Bert Plomp beschrijft op een boeiende manier de alledaagse activiteiten en avonturen van kinderen in die periode, zoals straatspelen, voetbal, stoepranden, en zelfs het improviseren van speelgoed en wapens met beperkte middelen. De auteur neemt de lezer mee naar zijn jeugdherinneringen, waarin de vreugde van buitenspelen en creativiteit centraal staan.

Hoewel het verhaal voornamelijk anekdotisch is en niet streeft naar diepgaande reflectie, slaagt Plomp erin om de sfeer van die tijd en de onschuld van kinderen die buiten spelen vast te leggen. De schrijfstijl is toegankelijk en vol humor, waardoor het verhaal prettig te lezen is.

De auteur voegt een persoonlijke noot toe door zijn eigen ervaringen en de ondeugende wendingen in het verhaal, wat een charmante en vermakelijke toon geeft. “Eenvoudig Vertier” biedt een authentieke kijk op een tijdperk dat voor velen nostalgisch zal zijn en toont hoe kinderen plezier en avontuur vonden in de meest eenvoudige dingen.

Dit verhaal zal met name aansprekend zijn voor lezers die hun eigen jeugd hebben doorgebracht in vergelijkbare tijden, of voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het leven en de avonturen van kinderen uit het verleden. Het is een eenvoudig, doch boeiend verhaal en een liefdevolle terugblik op een tijd die velen zullen koesteren.

Aflevering 1: Jij bent de pineut

Aflevering 2: Onder stoom

Aflevering 3: Hengelsport

Aflevering 4: De Heer is mijn Herder

Voor alle verhalen klik op: Verhalen

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina: