Koeman en de opwarming van de aarde

KOEMAN EN DE OPWARMING VAN DE AARDE
Geschreven door Bert Plomp

Vanavond in het tv-programma “Groenlicht” werd de mens weer eens met de neus op “het feit” gedrukt dat hij verantwoordelijk is voor het verdwijnen van gletsjers, voor het verdwijnen van de ijskappen op de polen, voor het in gevaar brengen van de ijsberenpopulatie, kortom voor de opwarming van de aarde.
Ik ben ervan overtuigd dat wij als mensheid onze planeet ernstig hebben vervuild en aan verdere vervuiling nog dagelijks een forse kei bijdragen. Je hoeft maar naar het strand te gaan of de maaginhoud van grote zeezoogdieren te bekijken om dat vast te stellen. Je hoeft maar naar Pernis en omgeving te gaan en de lucht aldaar op te snuiven om onraad te ruiken.
Vervuiling is een ding, maar de mensheid de schuld in de schoenen schuiven dat de temperatuur op aarde stijgt, is een ander ding. Kan het niet zo zijn dat de opwarming van onze planeet een structureel wederkerend verschijnsel is, gelijk de aarde in het verleden diverse malen heeft moeten doorstaan. Is het onomstotelijk bewezen dat een reshuffling binnen het zonnestelsel of iets dergelijks geen enkele rol daarbij speelt. Ik ben niet zo onder de indruk van al die verhalen van onze milieuapostelen.
Wat voor een verhaal zouden die lieden ons ophangen indien de aarde in een fase van afkoeling zou verkeren, op weg naar een nieuwe ijstijd, en indien al onze waterleidingen in de zomer bevroren zouden zijn en niet alleen wolven onze landsgrenzen over trekken maar ook ijsberen.
Zouden ze dan het openen van zoveel mogelijk kolencentrales propageren, vuilverbranding stimuleren, vleeseten stimuleren, het rijden met ernstig vervuilende SUV’s bevorderen of gewoon accepteren dat klimaatverandering van alle tijden is en de argeloze burger met rust laten.
Je zou zeggen dat Ronald Koeman hooguit in een verwaarloosbaar opzicht debet is aan de opwarming van de aarde. Daar denk ik heel anders over.
Iemand die zo’n enorm inkomen binnensleept, moet haast wel medeverantwoordelijk gehouden worden voor de opwarming van de aarde, gelet op aan wie de “zwarte Pieten” – politiek correct misschien beter gezegd: veegpieten – uitgedeeld worden binnen deze hele opwarmingsdiscussie.
Nu hij bij Everton aan de kant is gezet, en terecht mijns inziens na 180 miljoen Euro aankopen op zijn geweten te hebben en niets te presteren, wordt zijn naam al als vanzelfsprekend in verband gebracht met de mogelijk aanstaande vacature van bondscoach van het Nederlands elftal.
Ik durf hier nauwelijks meer te spreken van het NL-herenteam. Nu we zo lekker genderneutraal bezig zijn, ware het beter op zijn/haar/gender neutrale plaats te spreken van het Nederlands elftal van voetballende mensen. Hoewel dan doen we onze lieve viervoeters weer mogelijk tekort. Dus laten we maar zeggen van voetballende wezens, aangenomen dat een gewas niet kan voetballen.
Laten we in godsnaam niet in zee gaan met die Koeman, hij komt net zo geloofwaardig over als die andere zakkenvuller Al Gore.
Koeman is altijd uitsluitend bezig geweest zijn portemonnee te vullen – gelijk Hiddink en Advocaat – en is altijd bang geweest “de trein te missen” naar bijvoorbeeld Valencia en Everton en onderwijl niet te beroerd geweest om PSV en Southampton, ondanks dat moedertje aarde verder opwarmt, in de kou te laten staan.
Laten we iemand zoeken die op de eerste plaats hart heeft voor het Nederlands voetbal en niet voor zijn/haar/gender neutrale bankrekening.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/