Verbroedering en zusterschap

VERBROEDERING EN ZUSTERSCHAP
Geschreven door Pauke Vee

God is een abstractie en het gegeven gebod, eert uw ouders is voor iedereen slechts een fractie van wat het overdenken waard is.
Dat is denk ik het lot van ieder mens en waar niemand met fatsoen aan ontkomt. Dat is toch waar het op neerkomt. Bovendien wie ben ik om te zeggen dat dit feitelijk niets met religie te maken heeft maar eerder met de generatiekloof. Daarin zie ik de erfzonde ook wel vastgelegd en daarin is geen keuze mogelijk, ik ben niet zonder fouten en dat geldt zowel voor mijn ouders als voor mijn kinderen. Je kan het leuk vinden of niet.

En o ja, ik geloof zeker wel en dat is dat er zowel in de bijbel als in de koran dingen van waarde staan maar ook veel kul en niet van toepassing meer en zwaar verouderd met slechts overleveringen van overleveringen.

Mijn leidraad is de geschiedenis zelf want ik geloof dat die exact kan zijn. Ik zeg niet moet zijn want ik ben niet zo van het heilige moeten maar doordat ik het hele concept van religie vooral in de genen van de mensen terugzie en dat vooral respecteer, staat het mij vrij te denken en mij te uiten zoals ik wil en natuurlijk staat het vrij te interpreteren.
Geloof jij het jouwe dan geloof ik het mijne maar zet nooit een voet tussen mijn deur om mij jou geloof op te dringen.

Over de zin van het woord in oude boeken en voor wie die zin bedoeld is… dat komt de hedendaagse gezagsstructuren feitelijk niet eens goed uit maar wel duur te staan want dat is een doodlopende weg.

Van een ding ben ik overtuigd, en dat is dat hersenactiviteit uit stroom bestaat en daar zie ik tevens het gevaar in want met dezelfde stroom mee in een nieuw keurslijf van vals fatsoen gepropt worden is wat er nu gaande is en dus nu gebeurt. In dit heden dus weet men niet eens zoveel meer en mensen worden ook niet slimmer maar wel dommer.
Ik neem mezelf dan als het grote voorbeeld in deze, ik ben dom geboren nl.

En ik ben blij dat ik dat nu nog openlijk kan zeggen in het kader van religieuze traumaverwerking in de context van vroeg 21e eeuwse Facebook kunst.
Ja ik geef er een draai aan, allicht.

Theologisch verantwoord en theatraal gebracht, in bombastische bewoordingen, met een knipoog naar mijn familie waag ik een voorzichtige poging tot verbroedering en zusterschap, omdat het zo makkelijk is om het kind in je te herinneren, inzichten komen met de jaren. Is dat niet wat Facebook nastreeft verbroedering en zusterschap.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/