Schapenboet

SCHAPENBOET
Beeldende kunst Jan Blank

Enige tijd geleden was ik gevraagd om mee te doen met een beeldenroute op Texel. Daar heb ik nieuw werk voor gemaakt.
Op Texel staan er overal in het landschap schapenschuren met een specifieke vorm die alleen op Texel voorkomt. Ik heb ervoor gekozen om deze Texelse ‘schapenboet ‘ als uitgangspunt te nemen voor een nieuw werk. Ik heb foto’s gemaakt van een bestaande schuur en deze in een technische tekening exact 4 x laten verkleinen. Van deze afmetingen heb ik een stalen frame gemaakt waar een witte licht doorlatende gepigmenteerde polyester buitenkant omheen zit, gemaakt volgens dezelfde techniek als een aantal van mijn andere polyester schilderijen en lichtobjecten.
Het werk heb ik in de week van 20 mei geplaatst en het werk werd erg goed ontvangen. Van verschillende mensen heb ik gehoord dat ze ’s nachts (met fles wijn) of ’s ochtends heel vroeg nog eens teruggaan om het werk in het donker te bekijken.
Overdag, als het licht erop schijnt staat het object, door zijn zwarte omlijning als een tekening in het landschap maar ’s nachts schijnt het licht vanuit het object naar buiten waardoor er een nieuw landschap ontstaat.
Gegevens: Schapenboet, 2018, licht doorlatend polyester, pigment, metaal en ledverlichting. 240 x 240 x 190 cm
Huidige locatie: Den Hoorn, Texel als onderdeel van de beeldenroute Klifhanger, nog t/m 24 juni te zien.

cof

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten, columns en beeldende kunst, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/