Roerige week

ROERIGE WEEK
Geschreven door Ellie Schmitz

Vorige keer was ik na het infuus een paar dagen moe en slap. Niet vooruit te branden. Deze keer ben ik een kleine week ziek geweest. Maar ondanks dat heb ik wel een leuke week gehad.
Ben voor het infuus weer naar de kliniek in Nijmegen geweest. Van negen tot half vijf zit, hang en lig ik daar in de stoel. Het medicijn loopt via de goede hand naar binnen. Rechts. Lastig. Het puzzelboek blijft in de tas. Het leesboek op schoot. Maar met nog negen andere vrouwen in de ruimte komt van lezen niet zoveel terecht. Het meest vervelende echter is dat ik van nature alles rechts doe en de naald er een keer bijna uitschiet. Gelukkig kan het zo hersteld worden. Niet iedereen kan goed infuus prikken. Dat heb ik die dag weer eens gemerkt.
Het is er een met nare gevolgen. Een kleine week ben ik ziek geweest. Niet alleen moe en slap. Hondsmoe. Hondsberoerd. Fijn dat Man er is met bemoedigende woorden. En een verrassing. Zoals jullie misschien wel weten heb ik altijd heimwee naar de zee. Die wordt binnenkort ingelost. Ga ik een weekend naar de kust. Heerlijk. De voorpret is er al.
Maar het ziek-zijn heeft nog meer leuks opgeleverd. Niets doen of kunnen doen past niet bij mij. Ik heb de website veranderd. Eindelijk. Dat wilde ik al langer, maar het ontbrak mij steeds aan moed en de rust eraan te beginnen. Eenmaal aan de gang heb ik er veel plezier in. Man heeft zo nu en dan geholpen. Met mij overlegd, aangedragen en opgezocht als ik niet wist hoe het aan te pakken. Misschien verandert er nog iets meer, dat weet ik niet. Voor nu ben ik tevreden. Kijk gerust eens rond op mijn site, er is meer dan blogpost. Ik zou het leuk vinden. Ook om te horen wat jullie ervan vinden.
Al eerder heb ik contact gehad met Sabine Boogaard. Een Nederlandse vrouw, geëmigreerd naar Colombia. Sinds een paar jaar heeft zij haar eigen bedrijf in webdesign. ‘Ken’ haar van social media. Elke maand geeft zij een aantal gratis sessies cadeau. Ik heb er een geboekt. Een heel uur hebben we gepraat. Door haar enthousiasme, haar vragen en uitleg werd ik zo geprikkeld dat ik vanzelf aan de slag ben gegaan. Alle credits voor mijn lef de website te veranderen gaan dus naar Sabine.
Ik heb ook nog portretjes geschetst en een paar geschilderd. Bij Yvon van Bergen heb ik een online challenge en een masterclass intuïtief portretschilderen gevolgd. Al heb je nooit getekend, dat is bij mij het geval, zij sleept je zo mee in haar video-lesmateriaal, dat je spontaan een potlood, stift of stuk houtskool pakt en begint. En er ontstaat warempel iets. Zo is het bij mij gegaan. Tot nu toe alleen op papier. Nog niet op doek geprobeerd. Dat is voor later. Het schilderen vanuit gevoel heeft Yvon weer bij mij losgemaakt. En vooral het schilderen ‘buiten de lijntjes’. Toevalligheden die ontstaan, het imperfecte. Het mag allemaal. Dat past bij mij.
Het is een roerige week geweest. Kommer en kwel én plezier. Het laatste overheerst.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/