Pro- en anticonceptie

PRO- EN ANTICONCEPTIE
Geschreven door Karin Sloot

Het is al enige decennialang niet ongebruikelijk om kinderen bij hun geboorte de naam van een plaats of stad te geven: Florence, Sidney, Savannah, Paris, meestal plaatsen, waar in een smoezelig hotelletje of een verborgen duinpan de basis is gelegd voor het nageslacht.
Ik moest eraan denken, toen mijn broer en ik vanavond onderweg waren naar Verona, een jeugdvriendin, die vandaag 450 maanden oud is geworden. Zij heeft de gewoonte om haar leeftijd in maanden en liever nog in dagen uit te drukken met geen ander doel dan regelmatig iets te vieren te hebben. En om mensen aan het hoofdrekenen te zetten. Over een paar maanden viert ze alweer, dat ze 14.000 dagen oud is. En het valt tegenwoordig inderdaad niet mee om dat getal uit je hoofd door 365 te delen om achter haar leeftijd, uitgedrukt in een meer gangbare rekeneenheid te komen.
“Zou zij ook in Verona zijn …. eh….” “Geconcipieerd? Vast wel”, meende mijn broer.
“Misschien wel stiekem tijdens een operavoorstelling”, suggereerde ik.
“Dat moet dan haast tijdens ‘Carmen’ zijn gebeurd. Verona heeft wel iets zigeunerachtigs, vind je niet?”
“Ben jij trouwens wel eens in Verona geweest?” vroeg ik mijn broer.
“Ja, één keer. Na afloop van een schoolfeest, achter het fietsenhok”.
“Dat bedoel ik natuurlijk niet. Jullie mannen zijn ook allemaal hetzelfde. Of je wel eens in de plaats Verona bent geweest?”
“Oh, zeg dat dan. Dat krijg je er nou van als je je dochter naar een plaats vernoemt…… Nee, wel eens in Siena, maar we hebben helaas niemand van die naam in onze vriendenkring…”.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/