Politieke oplossingen

POLITIEKE OPLOSSINGEN
Geschreven door Kees van het Duin

Er zijn mensen die het goed weten. Hebben hun zegje klaar. Er is bijvoorbeeld een waterstofperoxide aanhanger uit Limburg die het precies weet. Want wat je hem ook vraagt, het antwoord is altijd to-the-point. Toen de beste man werd gevraagd wat we nu toch verder moeten met het resterende Groningse aardgas zei hij. “Laten we eerst de moskee maar sluiten.” Oké, dat leek een oplossing. Maar het werd ingewikkelder toen hem gevraagd werd welke rol Nederland zou moeten spelen in het verdeelde Europa. Ook nu had hij het bij het rechte eind. “Die moskees in de EU moeten dicht”, zei hij. Maar er zijn andere politieke agendapunten die aandacht verdienen. De zorg voor oma bijvoorbeeld in het verzorgingshuis, die belabberd is. Hij, zei, “Om de hoek van dat verzorgingshuis zit een moskee, die gaat eerst dicht’. Oma was blij met zoveel steun. Nee, Wilders, begreep het.
En dan het onderwijs. Overvolle klassen. Leraren in de stress, hoge werkdruk. Ook hier was zijn antwoord weer ter zake. “Dat kan eenvoudig worden opgelost als we eerst die moskee sluiten.”
Maar wat hoog op de politieke agenda bleef staan, was de afschaffing van de dividendbelasting. Of dat wel een goed plan was werd hem gevraagd. Inmiddels was zijn reactie te voorspellen. “We moeten dat pas doen als eerst de moskee maar dicht is”. Aan die man heb je wat.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/