PETA vangt ‘bot’

PETA VANGT “BOT”
Geschreven door Rob Meyer

Dierenrechtenorganisatie PETA vangt ‘bot’ met hun plannen om dierenspreekwoorden te gaan veranderen: ze vinden geen ondersteuning binnen de Kamer.
En volgens mij ook niet bijster veel binnen de samenleving.
Volgens PETA mag de hond niet meer in de pot (alhoewel ik een voorstander ben van seksuele vrijheid, gaat dit mij ook te ver…) en we mogen de kat geen bel meer aanbinden, dus er zal een kortere wachttijd zijn bij KNO.
Stel je voor: alle katten met een bel! Dan werden we zo doof als een kwartel….o nee, dat mag ik van PETA niet meer zeggen. Die arme kwarteltjes toch…
Het schaap mag niet meer over de Dam, aangezien onze hoofdstad al vol genoeg is met vreemde schepsels, en we mogen het kalf niet meer laten verdrinken in de put. Die haalt voortaan zijn borrel maar in de kroeg.
Voorts moeten we oude koeien gewoon in de sloot laten liggen, ongeacht de daaruit voortkomende stank. En de paarden mogen nóóit meer achter de wagen worden gespannen, omdat hun de voortrekkersrol afnemen ernstig discriminerend is.
We zullen nu ook weer in ons eigen bedje moeten gaan slapen, want we mogen van PETA niet meer met de kippen op stok.
Ik mag van een mug geen olifant maken (waarom krijg ik wel dat gevoel bij die ideeën van PETA??) en de ratten mogen niet meer aan mij snuffelen. Dat is de taak van mijn partner.
Als ik die al heb.
Zo niet, dan op naar een uitzendbureau, maar de ratten zijn exit.
Vindt PETA.
Laatste nieuws: alle eendjes zijn een rechtszaak begonnen, omdat ze niet meer in het water mogen zwemmen. Dat vinden ze stigmatiserend en racistisch, aangezien ze heel goed over land kunnen lopen.
Twee vliegen in één klap wordt nu ‘geen vliegen in geen klap.’
Dus geen bok meer op de haverkist of boter bij de vis.
Vindt PETA.
De wolven mogen niet meer met mij huilen in het bos, die hebben van PETA een sanctie gekregen wegens geluidsoverlast en aanstootgevend gedrag.
En ik krijg ook een sanctie omdat ik volgens PETA de wolven tot deze grensoverschrijdende actie zou hebben aangezet.
Maar helaas voor onze dromerige (of is het drammerige?) dierenvriendjes vinden hun taaltransformatieplannen (speelt iemand nog Scrabble??) weinig tot geen gehoor binnen de samenleving.
Vind ik dit vreemd?
Nee, ik vind dat niet vreemd.
Ook maakt deze ‘ver van mijn gezond verstand show’ mij niet ‘spinnijdig’ aangezien ik dat van PETA niet meer mag zeggen over die nijvere webwevertjes.
Het zijn de hardste schreeuwers die aandacht oogsten. Holle vaten….vul maar in.
Maar even serieus mensen, als ik die verhalen van PETA hoor, dan lach ik me een aap….sorry, dat mag ik van PETA niet meer zeggen.
Dan zeg ik maar: ‘Ik lach me een PETA-lid!’
Sterkte met deze hobbyclub.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/