Overheid ondergraaft economie

OVERHEID ONDERGRAAFT ECONOMIE
Geschreven door Kaj Elhorst

Er is een schandalige ontwikkeling gaande. Mensen met weinig geld, een uitkering of pensioen krijgen steeds minder kansen om een eigen bedrijf op te zetten en daardoor nog beter voor zichzelf en dus ook voor de economie te zorgen.
Binnenkort is een jaaromzet van minimaal 20 duizend euro nodig om erkend te worden als bedrijf. Wie bovendien geen winst maakt op korte termijn, wordt ook niet gezien als onderneming. Een inschrijving bij de KvK verandert daaraan niets. Dat betekent dat mensen die investeren in een onderneming die niet binnen twee jaar winst draait, haast niets meer kunnen aftrekken van de belasting en zo wordt hen de mogelijkheid om iets nieuws te beginnen dus ontnomen. Nou ja, ze kunnen natuurlijk nog geld lenen bij een bank zodat ze zichzelf wel in de schulden kunnen werken. Men schijnt te denken dat zoiets tegenwoordig behoort bij ondernemerschap.
Intussen stijgen de belastingen en worden uitkeringen en pensioenen met korten bedreigd. Alles bij elkaar neemt het ondernemersklimaat in Nederland niet toe. Alleen absurd grote bedrijven hebben het goed, zoals Shell. En juist deze grote bedrijven dragen vooral bij aan werkloosheid. Zodra zij kans zien ontslaan zij immers mensen en kleine bedrijven, voor zover ze er nog zijn, lopen zij voor de voeten. Zelfs van economie snappen de beulen van Rutte geen bal dus!

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/