Onwil en tegenzin

ONWIL EN TEGENZIN
Geschreven door Kaj Elhorst

Nooit heb ik een deel van de menselijke wereld willen zijn. Op de dag van mijn geboorte verzette ik mij tot op het laatste moment en daarom werd ik met de forceps tevoorschijn gesleurd. Er werd mij niets gevraagd. Eigenlijk had ik gekozen voor een andere planeet maar dat was mij niet gegund.
Vanaf het moment dat ik mij ervan bewust was dat mijn ruimteschip op de verkeerde planeet was geland, kwam ik erachter dat ik een onhandelbaar kind was. Niet dat ik daarvan erg onder de indruk was want ik bleef gewoon mijn weg gaan maar…het was goed om te weten. Toen ik voor het eerst wat originele gedachten spuide, kreeg ik te horen “als de wereld dat gewild had, was het er al geweest”. Een echte aanmoediging om zelfstandig na te gaan denken dus, iets wat iedereen volgens mijn vader wel moest doen maar wat hij dus niet inhoudelijk predikte. Toen ik merkte hoe er op mijn originele ideeën werd gereageerd, ging ik ze maar opschrijven, het begin van mijn schrijverschap. Zo heb ik alsnog mijn eigen planeet kunnen scheppen. Wat een kans! En…er zijn steeds meer mensen die eens een kijkje op mijn planeet willen nemen. Geweldig!

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/