Niet bijzonder, heel gewoon

 

NIET BIJZONDER, HEEL GEWOON
Geschreven door Ellie Schmitz

De eerste dagen. Waarvan? Van ‘weer-aan-de-slag-na-de-vakantie’. Moet mezelf een trap onder de kont geven weer iets te gaan doen. Ik heb namelijk nog niet echt zin in ‘na-de-vakantie’. Ben nog steeds niet uitgerust. Om alvast op te verheugen heb ik mijzelf nog een paar weken beloofd. Ik noem het de ‘afsluiting-zomer-start-herfst-vakantie’. Zal ergens eind september begin oktober zijn. Dan weten jullie dat al. Is er hier niets nieuws te lezen.
Maar ik ben weer begonnen. Deze week weer blogpost. Het werk in het atelier heb ik ook weer opgepakt. Dat laatste klopt eigenlijk niet helemaal. Ik schilder namelijk ’s ochtends vroeg. Buiten. In huis is het veel te benauwd. Tot tegen het middaguur kan ik bezig blijven. Daarna ruim ik alles weer op. Het wordt dan zo warm dat de verf aan de kwast is opgedroogd voordat ik ‘m op het doek kan zetten.
Ook al had ik vakantie, stilgezeten heb ik natuurlijk niet. Ik heb ook wat gedaan.
Eindelijk die magazines gelezen. Daarna van alles eruit gescheurd en in mijn inspiratieboek geplakt. Een goede bezigheid om rust te pakken.
Heel veel geluierd. Buiten in een stoel gelegen. Zo relaxed dat ik regelmatig in slaap ben gevallen. Dat heeft mij goed gedaan. Toen ik aan de vakantie begon was ik verschrikkelijk moe.
Ook heb ik wat geschilderd en met houtskool portretjes op papier geschetst zoals ik het in de cursus heb geleerd. Alleen maar ontspanning bij het schetsen en met kwast en doek.
Regelmatig gefietst in de omgeving. Onderweg koffie en soms meer op het terras.
Vriendin bezocht. Een bijzondere dag was dat. Praten, lekker eten, gezelligheid.
Roseetjes gedronken. Heerlijke kaasjes erbij en nacho’s uit de oven. Wat kan ik daarvan genieten.
De huizenjacht is er ook nog steeds. Daarvoor zijn we een paar keer op pad gegaan. Rijden en kijken. Door straten en wijken en nog eens en weer een keer. Staat er misschien particulier een huis te koop? Wie weet, vinden we op die manier een plek om te wonen.
Zo ongeveer zijn de vrije dagen omgevlogen. Niet bijzonder, heel gewoon.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/