Linkse mensen gevaarlijk?

LINKSE MENSEN GEVAARLIJK?
Geschreven door Rob Meyer

Politicoloog Joshua Mitchell: ‘De schuldige, linkse mens is de gevaarlijkste persoon op aarde’
“Linkse mensen mòeten wel gelijk krijgen, dat is het enige wat ze willen. Mensen in Amerika geloven dat Trump een racist is, het wordt de hele dag lang steeds maar weer herhaald, op de tv, overal. Ze snappen niet dat hij geen racist is, dat hij alleen maar zijn land terug wil. Trump gaat nog een verkiezing winnen zeg ik je, en ook de rechtse partijen in Duitsland, Nederland en elders in Europa worden sterker en sterker. Links wil naar niets anders luisteren dan naar zichzelf en daarom verliezen ze.”
Het lijkt op een ordinair strijdduel tussen ‘goed’ en ‘kwaad’ uit te draaien, waarbij de ‘goeden’ definiëren wie het ‘kwaad’ zijn.
“Omdat we het vermogen zijn kwijtgeraakt om compromissen te sluiten en naar mensen te luisteren, is er een verdorven polarisatie opgetreden. Het zal steeds lelijker worden, want de ‘gewone man’ zal ‘links’ boos blijven maken met zijn stemgedrag. En dat kun je niet oplossen met hogere uitkeringen of andere zoethoudertjes. De boodschap dat soevereiniteit alleen voor de management-elite is pikken mensen niet meer. Ze willen hun land terug.’
‘De schuldige, linkse mens is de gevaarlijkste mens op aarde in mijn ogen. Wat ze zeggen is: er zijn bepaalde mensen die onschuldig zijn, maar wij – de blanke overheerser – zijn allemaal van oorsprong schuldig.”
Kan links niet voorbij zichzelf kijken en zien waar dit eindigt als ze dit pad blijven volgen?
“Ze willen dat het eindigt. Ze willen hun eigen cultuur vernietigen. Je moet dit echt onder ogen komen. Links wil alles vernietigen wat ze herinnert aan hun besmette erfenis. Daarom zit jullie geschiedenis ook weggestopt in musea en kastelen. En laten we niet vergeten dat het terecht is dat links wijst naar extreem-rechts, de mensen die bloed en bodem retoriek gebruiken en de oplossing van Nietzsche willen waarin ze zeggen: wij hebben met niemand iets te maken, wij voelen nergens schuld en schaamte over en zullen alles opnieuw overwinnen. Dat is gevaarlijk. Maar we zijn hier niet op aarde om ons tot in de eindigheid schuldig te voelen. We zijn hier om een wereld te bouwen, een toekomst waarin naties ertoe doen en cultuur ertoe doet. Er ís een alternatief ergens tussen extreem-rechts – dat wil vergeten – en extreem-links – dat in voortdurende schuld wil leven.”

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/