Links vanzelf ‘goed’?

LINKS VANZELF “GOED”?
Geschreven door Rob Meyer

Met grote regelmaat schop ik tegen de tunnelvisie van het linkse ‘eigen gelijk bolwerk’.
Dit is ontstaan door de linksdraaiende demonisering van het rechtse gedachtengoed.
Rechts wordt meteen tot extreemrechts, ultrarechts en zelfs fascisme gebombardeerd.
Hoor ik een linkse betweter spreken over de maatschappelijke ontwikkelingen, dan drijft dat op de golven van ‘natuurlijk hebben wij gelijk’ en dat rechts synoniem is aan ‘heel erg fout’.
Die vanzelfsprekendheid van de linkse dromer, of beter nog: drammer, kent geen grenzen dan alleen die van de cocon van het eigen gelijk.
Zoals ouders hun kind meewarig aanhoren over bepaalde zaken waar ze nog geen verstand van behoren te hebben: ‘Och, je komt er vanzelf wel achter dat wij gelijk hebben.’
Dan trekken mijn tenen krom in mijn schoeisel.
De vanzelfsprekendheid waarmee links zichzelf als ‘goed’ en ‘het juiste’ beschouwd, is bij tijden om kotsmisselijk van te worden.
Het absurde is dat het linkse streven in feite helemaal niet het landsbelang en het welzijn van het volk beoogt en navenant zou moeten bedienen, maar niet verder komt dan het in stand houden van die beruchte ‘bol van het eigen gelijk’.
O wee, als daaraan getornd wordt, of als er ook maar iets van een andere mening dan de hunne te berde wordt gebracht. Dan wordt er vanuit het linkse fort met veroordeling en afgrijzen gereageerd, met van walging vertrokken gezichten.
Vanuit links wordt de indruk gewekt dat louter domme, onder aan de maatschappelijke ladder functionerende Tokkies, het rechtse denken aanhangen.
Niets is minder waar.
Steeds meer hoogopgeleide en goed gesitueerde burgers neigen gestadig naar de tegengestelde visie ten opzichte van links.
Waarom rechts meteen gekoppeld wordt aan geweld, is mij een raadsel.
De 2de wereldoorlog ligt al zo’n kwart eeuw achter ons.
Heeft het ultralinkse kamp niet inmiddels veel meer geweld op haar naam staan?
Marxisme, Communisme, Stalinisme, Rote Armee Fraktion, om maar een paar ultralinkse bewegingen te noemen, hebben vele miljoenen doden op hun geweten.
Door wie werd Pim Fortuyn vermoord?
Door een linkse radicale milieu activist (Volkert van der Graaf).
Door wie wordt de zwaar beveiligde PVV politicus Wilders bedreigt?
Voornamelijk door linkse extremisten, die hem met de dood bedreigen.
Ja, en natuurlijk ook door fundamentalistische moslims, die – daar zijn ze weer – door linkse ‘goedmensen’ en masse worden binnen gehaald, desnoods zelf rijdend in busjes, wat onlangs in het nieuws was.
Wie heeft de vrije meningsuiting van het volk om zeep geholpen door het referendum af te schaffen?
D’66, een ultralinks bolwerk, dat hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de ellende binnen Belastingen, onderwijs en de zorgsector.
Dan door de weigering van linkse partijen om bepaalde Afrikaanse landen inmiddels als veilig te benoemen, blijven talloze uitgeprocedeerde migranten doelloos rondzwerven, die in feite al weer terug kunnen keren.
Wilders spreekt uit wat het volk wil.
Links spreekt uit wat het vàn het volk wil.
Dat maakt een enorm verschil.
PVV ontstaat vanuit het volk.
Links laat het volk ontstaan vanuit haar visie.
Dan spreken we dus over een linkse dictatuur.
Als ik linksdraaiend personen zeg dat ik sympathiseer met de PVV, dan kijken ze als door een wesp gestoken en checken even of ik toevallig geen snorretje, plakhaar en een opgestoken rechterhand heb.
Links is er steevast van overtuigd dat rechtse denkers altijd arm in arm met gewelddadigheid over de straten van het land lopen.
Die gewelddadige conclusie begint steeds meer op projectie te lijken.
Waar je zelf vol van bent, zie je overal om je heen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/