Komminikaasjie

KOMMINIKAASJIE
Geschreven door Kaj Elhorst

Communicatie wordt de laatste tijd steeds moeilijker. Je moet je er haast voor schamen als je nog Nederlands spreekt in plaats van krakkiemakkie Engels. Minstens zo erg is het om te spellen volgens de bestaande regels. Maar daar blijft het niet bij.
We krijgen steeds minder kans om te communiceren. Dat komt doordat er zelden of nooit nog iemand in persoon tegen komen om gewoon tegen te praten. Natuurlijk spuwen we al onze gal op Facebook en Twitter maar een begin van een gesprek is dat meestal niet. Zodra er iemand komt die vraagtekens zet bij mijn zelfgeplaatste wijsheden, ontvreemden we hem of haar. We willen op onze tijdlijn alleen nog maar mensen zien die ons gelijk geven. Niet teveel humor svp want ja deze communicatie op afstand elektronisch ontneemt ons het zicht op gezichtsuitdrukking en stembuiging. En zo raken we verwijderd van elkaar, onbegrip, gebrek aan inzicht in elkaar zijn het gevolg.
Dankzij het digitale systeem hebben er een goede uitdrukking voor de hedendaagse communicatie: contactloze communicatie.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/