Aflevering 5: Joachim

JOACHIM
Geschreven door Gerda ten Wolde

Met hem van het grote huis heb ik nog geen contact gehad. Ik heb hem al wel een paar keer in de tuin gezien, maar hij ziet me geloof ik niet eens.

Ach, het kan me eigenlijk niets schelen ook. Als zij niet willen praten vind ik het prima en als zij het leuk vindt om lekkere dingen te brengen mag dat van mij. Die felle lichten in mijn gezicht vind ik niet prettig, maar ik ga er gelukkig niet dood van; het is hooguit schrikken.

Kun je een geheim bewaren? Je mag het echt aan niemand vertellen hoor! Ik heb vlinders. Nee, niet in de tuin, in mijn buik. Ik ben verliefd. Mens, ik heb er gewoon echt de kriebels van in mijn buik. Echt niet verder vertellen hoor, het moet echt, echt geheim blijven. Ik ben verliefd op Joachim, mijn ouders zouden er fel op tegen zijn en de rest van de familie ook. En wat zullen de buren er wel niet van zeggen, vooral juffrouw van der Spits. Joachim is nl geen muis, dat is het probleem. Het is gewoon een onmogelijke liefde. Vandaar dat onze relatie strikt geheim moet blijven. Mijn ouders hebben het een beetje hoog in de bol, maar dat komt doordat mijn vader op dat Franse château geboren is. Vandaar ook die namen van mijn zusje en mij. We moesten vernoemd worden naar onze grootouders. Maar dat doet nu even niet ter zake. Mijn ouders zouden niet willen dat ik omgang heb met Joachim, omdat enerzijds zijn ouders niet van “adel” zijn, maar anderzijds ook omdat hij een bruine pad van de familie Bufonidae is. Mijn ouders zouden Joachim en zijn familie zelfs asociaal noemen, dat weet ik zeker. Ja, hoe bestaat het hè, en dat allemaal omdat het broertje van Joachim, Davino, een beetje een opgewonden standje is en oké, zijn zusje Parady is een lellebel. Maar daar kan Joachim toch niets aan doen, dat is een hele lieve en serieuze jongen. Hij studeert zelfs nog in zijn vrije tijd.

Het vervelende is dat we heel voorzichtig moeten zijn als hij hier op visite komt, want juffrouw Van der Spits van hier verderop in de straat, kan het maar niet laten om haar neus in andermans zaken te steken. En ze heeft me toch een neus ….. Ze is zo verschrikkelijk nieuwsgierig, dat is niet te geloven. Ik zal je wel eens wat meer over haar vertellen.

Laatst was Joachim hier en toen hoorden we haar aankomen, dus Joachim snel via de achterdeur weg, net voor zij binnen kwam vallen met een smoesje.

Zeg maar niets, ik weet dat ik daar boven moet staan, maar ik wil eigenlijk geen gedoe in de buurt. Aan de andere kant wil ik Joachim natuurlijk ook niet kwijt. Ik denk dat ik alles maar even op z’n beloop laat. Eerst maar eens zien hoe onze relatie zich ontwikkelt.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/