Het korten op pensioenen

HET KORTEN OP PENSIOENEN
Geschreven door Kaj Elhorst

Geachte heer Rutte,
Ik moet u dringend spreken over het korten op pensioenen. In werkelijkheid is dat pure uitbuiting, ook in economisch opzicht. Ik zal u duidelijk maken waarom.
Pensioen is de vrucht van opgespaard, uitgesteld inkomen. Het is dus eigen geld van de gepensioneerde, geen uitkering
Persoonlijk investeer ik een deel daarvan in maatschappelijke activiteiten. Deze vinden plaats in een formeel theater. Door deze activiteiten trek ik bezoekers aan voor het theater en daardoor ontvangt het theater inkomsten die er anders niet zouden zijn.
Tevens brengen deze activiteiten verkeer op gang die in het voordeel zijn van brandstofleveranciers en ov-organisaties. Ook zij trekken dus inkomsten van mijn bezigheden en zelfs de schatkist profiteert ervan aangezien op alcoholica en benzine zware belastingen rusten. Voor een deel draag ik dus gratis bij aan uw salaris!
Nu ben ik niet de enige gepensioneerde die dit soort activiteiten op gang brengt. In de praktijk zijn het er vele duizenden die belangeloos op soortgelijke wijze bijdragen aan inkomsten voor diverse bedrijven en organisaties. Alles bij elkaar loopt dat in de miljoenen.
Het korten op pensioenen is dus een onterechte ingreep. Bovendien maakt het tal van activiteiten onmogelijk doordat gepensioneerden op die manier in het geheel of voor een flink deel niet meer kunnen investeren.
Plannen om op pensioenen te korten zijn dus zowel een vorm van uitbuiting als economisch gezien schadelijk. Mag ik een suggestie doen? Houd de pensioenen op peil en voeg er iets aan toe vanuit de dividendbelasting. Goed voor het bedrijfsleven!

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/