Het hoofdpostkantoor

HET HOOFDPOSTKANTOOR (toen die er nog waren)
Geschreven door Carla Maaswinkel

“Begrijpt u dat nou mevrouw?  Er zijn 8 loketten en maar 3 open. Effe tellen, en ik heb nog 22 wachtenden voor me. Ik ben gewoon te oud om zolang te moeten staan. Alle kleine postkantoren gaan dicht. Met de oudjes onder ons rekening houden? Welnee! Nu moet ik eerst met de tram. Kost me een hele morgen. Ik had er eentje vlak bij me, in de boekhandel. Daar was zo’n aardig meisje. Die hielp altijd met m’n pincode. Die kan ik maar niet onthouden. Zij tikte hem dan voor me in. Op het laatst wist zij hem uit haar hoofd. Goed he? Hier moet ik altijd uitkijken. Je kan ze toch niet meer vertrouwen tegenwoordig?
Kijk, ik heb hem nu in m’n handpalm geschreven. Handig hoor?  Maar vindt u nou ook niet dat die cijfertjes op die apparaten zo klein zijn?  Ik lig er temet met m’n neus op en dan zie ik het nog niet.  Ach, ‘t ís wat met al die moderne dingen.”
“Ja, dat lange wachten is vaste prik hier, mevrouw. Ik heb er nog 7 voor me maar zal ik even kijken of er nog een zitplaats voor u is?  Oh, achteraan. Daar zit een jonge knul, die hoeft niet te zitten. Ik ga wel even vragen. Wacht u maar hier. Jongeman, zou jij jouw zitplaats aan die oude dame daar willen afstaan? Ze kan niet zo lang meer staan.”
“Waarom, zij heeft toch zo’n ding bij d’r. Hoe heet dat ook alweer, een rollator. Daar zit ook een stoeltje op. Rotdingen zijn het, die rollators. Je breekt je nek erover. Die vrouwen gaan altijd achter je staan en als je je omdraait en niet uitkijkt, dan lig je in het boodschappennet.”
“Je hebt gelijk. Ik ga ’t wel even zeggen.
Mevrouw, waarom gaat u eigenlijk niet op het stoeltje van uw rollator zitten? Lijkt me veel makkelijker.”
“Dat kan ik niet kind, want mijn achterwerk past er niet in.”
“Oh.”
“Maar laat maar hoor, lieverd., ik ben zo aan de beurt. Dat ging snel. Ze hebben vast gehoord dat ik aan het klagen was. Alle loketten zijn nu open. Wat zei je nou,
had je er nog 7 voor je?  Kind toch, dan heb je jouw beurt voorbij laten gaan.”

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/