Goed om te horen

GOED OM TE HOREN
Geschreven door Karin Sloot

Na het mislukte avontuur met Francois is me in elk geval één ding duidelijk geworden: dating voor hoger opgeleiden is bijzonder laagdrempelig. Wat op zich natuurlijk een goede zaak is, want ook iemand met alleen een ruime basisonderwijs-ervaring wil wel eens een goede slag slaan.
Maar van mensen, die de Hogere Hotelschool hebben doorlopen, mag ik méér verwachten. En als dan in een gerenommeerd etablissement het uitserveren van de gerechten wordt voltooid met de als een bevel klinkende aanbeveling “Geniet ervan”, dan vertrouw ik het niet helemaal meer.
“Geniet ervan…”. Zo’n van ironie doordrenkte opmerking betekent voor mij ongeveer: “Veel bijzonders is het niet, maar de kok heeft zijn uiterste best gedaan. Ik hoop, dat u het toch nog een beetje lekker vindt”.
Als ik even later aan een ander tafeltje dezelfde opmerking hoor, ontkom ik er niet meer aan; in gedachten zie ik dan de caissière van de doe-het-zelf zaak voor me, die na het afrekenen van de zelf in elkaar te zetten kast steevast zegt: “Succes ermee”. Wetende, dat het toch niks gaat worden. Want dat proef ik er altijd uit. Voor het vaak gehoorde “Veel plezier ermee” geldt hetzelfde. Die woorden drukken m.i. weinig vertrouwen in een goede afloop uit.
Ik zit nu nog te wachten op het moment, dat de caissière van de supermarkt je na het afrekenen van een kar vol levensmiddelen, toefluistert: “En dat moet allemaal nog poep worden”.
“Veel plezier ermee”, denk ik er dan zelf maar bij.

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/