Antwerpen

ANTWERPEN

Geschreven door Kees van het Duin

Het is niet zo ver. Ze verstaan en spreken Nederlands met een accent. Vlaams noemen ze dat. Als je zin hebt, dan rij je er zo naar toe. Een uurtje vanaf Den Haag maar.
Als je daar in de kroeg hangt en net voordat je het derde biertje in je mik gooit, kun je nog best die auto starten. Hop, naar Antwerpen. Even parkeren. Ja, puntje wel. Vroeger was dat allemaal ingewikkeld ook. Moest je eerst geld opnemen. Want Franken had je niet. Een biertje was 80 Frank. En maar rekenen. Was dat nou 2 of 3 gulden?
Maar het maakte niet uit. Je pinde gewoon 2.000 Frank. Wist jij veel. En daar kwam je best ver mee.
Zo ook bij ‘Tafeltje Rond’ op de markt..net om de hoek bij dat standbeeld van die reus die een hand gooit. Want zo heet die stad nou eenmaal.
De nacht is evenwel lang in Antwerpen. Trekt zomaar door tot de volgende morgen. Maar niet voordat je op de Kaaien bent geweest of in café ‘Malle Babbe’.
Dan kun je best nog ergens slapen. Een hotel hoeft vaak niet. Er is vaal wel een Belg die wel iets weet of iets heeft. Aan het eind van de morgen opstaan, nog niet eens zo laat.. een paar uur geslapen wel.
Op zoek naar die auto.. tjonge ..waar is dat ding. Straatje in, straatje uit.. geen idee. Dan maar wat anders doen. Stoofvlees met frieten. En weer een mooi biertje erbij. Laat die auto maar even dan.
En dan ineens zie je het licht. Je liep dan zo naar waar die auto was geparkeerd, net voordat de parkeerwachter je te grazen nam. Als er toch geen stoofvlees was geweest..

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/