Aflevering 47: Dat smaakt naar meer

DAT SMAAKT NAAR MEER!
Geschreven door Gerda ten Wolde

We waren nog maar nog net wakker of hij en zij waren alweer druk in de weer. Ze gingen binnen aan de tafel zitten eten en gelukkig vielen er wat kruimels op de grond. Dat scheelde, want dan konden wij ook meteen wat eten.
Nadat ze gegeten hadden begonnen ze alles op te ruimen. We hoorden hem tegen haar zeggen dat hij een rit met de camper wilde maken door de omgeving en meteen voor wat wijn wilde kijken bij een cave.
Alweer die wijn. Misschien dat we er nu achter gaan komen wat wijn nu eigenlijk is.
De deur van de camper ging dicht en hij en zij gingen voorin de camper zitten. Plots veel lawaai en de camper bewoog. We waren weer op reis. Als we maar weer terugkomen. Dat zal wel, want ze hadden de tafel en stoelen gewoon laten staan.
Vanachter het gordijntje zagen we wederom de Lot. Zover we konden kijken water, water, water. Maar al snel verdween de Lot uit het zicht.
We reden op een smal weggetje met aan weerszijde struiken, waar druiven aan hingen. Heel anders dan thuis, want daar hangen de druiven zo hoog, dat we er echt niet bij kunnen komen. Uiteindelijk reden we een pad op naar een mooi huis met hoge bomen en grote schuren of zoiets. We zagen ook een bekende auto staan, althans hij leek op de auto van de visboer in Nederland. Zou die ook hier zijn?!?
Hij en zij stapten bij een schuur uit de camper. We konden net op tijd ook naar buiten springen en achter hem en haar aanlopen. Hij van het grote huis zei dat hij hoopte op mooie wijnen en ze gingen de schuur binnen.
In de schuur kwam er een man op hun af lopen die heel vreemd sprak; het was een andere taal. Nee, hij leek zelfs niet op de visboer. Wij begrepen geen van vieren iets van wat die man zei. Hij van het grote huis kennelijk ook niet, want hij keek haar nogal vragend aan.
Ze liepen met die man mee en kregen iets te drinken. Wat aardig van die man. Misschien dat wij ook iets konden vinden. Het rook wel apart in die schuur. We verstopten ons tussen wat afvalbakken. Vlakbij lag er een dopje of iets dergelijks op de grond wat ik even aan een inspectie heb onderworpen. Hmmmm, rook apart. Verder van de afvalbak af lag er iets nats op de grond, dus we gingen met z’n allen voorzichtig kijken. Het rook heel apart, niet zoals water ruikt.
Wat het was weet ik niet, maar het was zeker geen water! Het had ook een heel andere kleur. Maar het smaakte best lekker. Lekker; zeg maar gewoon heerlijk. We likten met z’n viertjes alles van de vloer op. Gelukkig lag er best veel op de grond, want het smaakte naar meer! Hihihi. Maar zo gek; alles om ons heen leek te bewegen en te draaien en we konden een beetje moeilijk lopen. Maar griebeltjes, wat was dat lekker.
Hij en zij hadden het heel gezellig met die man. Ze kregen steeds iets anders te drinken van die man. Vervolgens zeiden ze dingen als “valses royal dans le verre”* en “l’arrière-goût fantastique”**, althans zo klonk het. We begrepen er helemaal niets van. Niet dat het ons iets kon schelen. Gek genoeg; niets kon ons nog wat schelen. We maakten ons niet eens druk om de kat die vanuit een hoekje naar ons zat te loeren.
Na verloop van tijd kreeg hij van het grote huis van die man een grote doos aangereikt en ze liepen terug naar de camper. Ook wij wilden teruglopen, maar dat ging helemaal nog niet zo makkelijk. We slingerden een beetje, zo vreemd!
We bereikten de camper met de nodige moeite. Gelukkig moest hij die doos achterin de camper zetten, dus konden wij op ons gemak naar binnen klimmen. Meteen op ons plekje vielen we in slaap.
We hebben het niet eens gemerkt dat we weer reden, zo diep waren we in slaap gevallen. Vreemd spul hoor, wat we daar opgelikt hebben.
Door het hobbelen over het weggetje op de camping werden we wakker geschud. Beau keek me wazig aan en vertelde dat hij zo’n pijn in zijn kop had. Aurélia en Hortense voelden zich allebei ook niet lekker. Eerlijk gezegd had ik ook een kloppend gevoel achter mijn ogen. Wat was er aan de hand?!?

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina: https://www.facebook.com/groups/377554749281077/