Aflevering 27: Ze is er!

ZE IS ER!
Geschreven door Gerda ten Wolde

Vanaf vandaag zijn wij de trotse ouders van een dochter

Wij noemen haar

Hortense Byou
Juweel van de Tuin

Bij de geboorte woog ze ongeveer 0,98 gram

U bent van harte welkom om ons juweeltje te komen bewonderen

Henriëtte en Hortense doen ’s middags wel een dutje

Henriëtte en Beau

Wij wonen met onze dochter in de balk achter in de tuin van het grote huis

Afgelopen nacht werd me duidelijk waarom ik me niet zo lekker had gevoeld. Hihihi, ons kleine muisje kondigde haar komst aan.
Je kunt het geloven of niet, maar het is het allermooiste muisje op aarde en ze is onze dochter. Nu geloof ik dat alle ouders dat zeggen over hun kind, maar in dit geval is het echt zo. Ze is zo klein, zo perfect, zo compleet. Nou ja compleet …. ze is natuurlijk nog wel doof en kaal en haar oogjes zijn nog dicht, maar dat is normaal. Ik geloof vast dat ze over een dag of 7 net zo’n mooi vachtje krijgt als Beau.
Beau kan niet ophouden met staren naar ons kleintje. Hij is wat je noemt in de ban van de muis. Hoteldebotel, totaal verliefd.
Zoals we al eerder hebben laten doorschemeren hebben we besloten haar naar mijn moeder, die Hortense heette, te vernoemen. Nadat Mamma op zo’n tragische manier om het leven is gekomen, leek dit ons toch wel een heel mooi eerbetoon.
Byou was een idee van Beau, omdat ze zo beeldschoon is, echt een juweeltje. De kroon op ons geluk na alle ellende die we de afgelopen tijd hebben meegemaakt. En het klinkt ook zo mooi, zo Frans.
Je snapt dat ik het daar meteen mee eens was. Wat een ontzettende lieverd is die Beau toch. Ik denk dat ik daardoor misschien nog wel meer van hem houd.
Ik hoop echt dat dit het begin is van een blije, gelukkige periode.
Het maakt me alleen ook wel een beetje verdrietig, dat mijn ouders het niet meer mee hebben mogen maken dat ze grootouders zijn geworden van ons mooie, kleine muisje.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/