Aflevering 26: Ik voel me niet zo lekker

IK VOEL ME NIET ZO LEKKER
Geschreven door Gerda ten Wolde

Ik weet niet wat het is vandaag, maar ik ben niet vooruit te branden. Vannacht kon ik ook al niet slapen. Beau mopperde ook steeds dat ik niet zo moest woelen en draaien. Maar dat lukte me gewoon niet.
Vanmorgen toen ik wakker werd, nadat ik toch een uurtje of wat had geslapen, was ik zo moe, dat ik haast niet de moed bij elkaar kon schrapen om naar buiten te gaan. Eerst maar even mijn vachtje en staart opgepoetst. Na zo’n nacht woelen en draaien zie je er niet uit. Beau was al vroeg op pad om eten te zoeken, dus ik neem aan dat zij van het grote huis niets lekkers op de balk had gelegd. Het was ook wel erg vroeg, dus misschien kwam het nog.
Eigenlijk heb ik niet de moed om naar buiten te gaan. Ik heb al een paar keer even om het hoekje gekeken of Beau er alweer aan kwam. Helaas.
Was mijn moeder er nog maar. Zij zou wel weten was er aan de hand was. Zij zou me kunnen vertellen wat ik eraan zou kunnen doen.
Juffrouw Van der Spits weet het misschien ook wel, maar ik heb even geen zin om haar te raadplegen. Dan gaat ze zich meteen weer met van alles en nog wat bemoeien. Als die spitsmuis zich belangrijk voelt is ze niet te houden. Enfin, dat weet je ook wel. Hoe heeft ze zich niet in mij vastgebeten toen ik op vakantie naar de Provence wilde.
“Iets” zegt me dat ik maar in ons holletje moet blijven. Geen idee wat er met me aan de hand is, maar ik voel me onrustig en nerveus.
Misschien dat ik ons holletje maar even lekker ga opruimen. Daar knap ik meestal wel weer van op. Ik hoop dat Beau straks wat te eten meebrengt, dat helpt vast ook wel.
Vandaag is niet mijn dag, hoor. Ik voel me niet zo lekker.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/