Aflevering 21: Beau

BEAU
Geschreven door Gerda ten Wolde

Het is zo ontzettend leuk dat Aurélia bij mij logeert. Mijn huisje is niet meer zo stil en we doen heel veel dingen samen. Zo gezellig!
Laatst waren we samen op zoek naar eten, toen we Beau tegen kwamen. Ik kan je wel vertellen, ik was meteen verkocht. Wat een mooie man. Groot, met een markante kaaklijn. En de lekkerste billen, die ik ooit heb gezien. Ohhh, wat zeg ik nu?!? Hij kijkt een tikkeltje arrogant, maar dat vind ik wel opwindend. Zijn snuit, oren en staart zijn werkelijk perfect. Zijn kraaloogjes zijn om in te verdrinken. Zwart, glimmend en als hij je aankijkt kun je alleen maar blozen. Zijn vacht is uitzonderlijk mooi van kleur. Wel vijftig tinten grijs. Nee dat is niet de juiste omschrijving en klinkt als iets uit een flauwe, ietwat ranzige, semi-erotische film. Eigenlijk is hij bruingrijs, zeg maar taupe. Taupe, dat klinkt wel heel erg spannend, maar toch ook weer ontzettend chic.
Toen ik Beau zag, had ik meteen zoiets van dit is de vader van mijn kinderen. Deze man is van mij, hoort bij mij en die moet ik nooit meer laten gaan.
Dit had ik nog nooit meegemaakt. Terwijl ik destijds best wel gek was op Joachim en meneer Koolmees liet me ook niet koud. Maar Beau is een muis, een echte muis, een muis om van te houden.
Beau was ontzettend charmant tegen mij, maar ook uitermate vriendelijk tegen Aurélia. Het is zo’n man waar je je prettig bij voelt.
Aurélia had al snel in de gaten dat Beau en ik wel heel erg gek op elkaar waren. Ze was zo blij voor ons en wilde ons niet voor de pootjes lopen en logeert daarom nu even bij mijn ouders. Zo ontzettend lief van haar.
Toen we Beau toevallig tegen kwamen was hij eigenlijk op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. We hebben het even aangezien, ook omdat Aurélia aanvankelijk nog bij mij woonde, maar nu is hij bij mij ingetrokken. Dat voelt zo goed en vertrouwd. Ik hoop echt dat Beau de muis is waar ik oud mee mag worden.
Ook juffrouw Van der Spits had er lucht van gekregen dat Beau bij mij ingetrokken was, want ze kwam met een smoes bij het krieken van de dag bij de ingang van mijn huisje. Quasi verbaasd bazelde ze wat onzin toen Beau haar met een verwarde vacht te woord stond. Zijn verschijning zal haar wel geïmponeerd hebben, want ze was in ommezien van tijd weer vertrokken. Heerlijk hoor, dat ik nu geen verstoppertje meer hoef te spelen.
Zeer binnenkort ga ik Beau voorstellen aan mijn ouders, want ik wil wel dat ze het van mij horen dat hij bij mij ingetrokken is en niet van haar van Van der Spits. Ik hoop dat zij hem ook aardig vinden. Beau heeft al gezegd dat hij mijn vader om mijn pootje wil vragen. Zo romantisch. Wel fijn voor mijn ouders, dat er straks weer iets te vieren valt, want de periode na het overlijden van Charlotte Antoinette was voor hun best zwaar. Tenslotte zijn het al muizen op leeftijd.
O, wat een heerlijke tijd. Beau maakt mijn leven compleet. Heel stilletjes durf ik ook al te dromen van kleine muisjes. Moet daar natuurlijk nog wel even met Beau over praten, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat hij dat niet zou willen.
Hoewel Beau natuurlijk perfect is, was ik best nerveus toen ik hem aan mijn ouders voorstelde. Maar dat was geheel onterecht, want mijn ouders vonden hem geweldig en mijn vader heeft Beau zijn toestemming gegeven.
Henriëtte Josephine, echtgenote en (straks misschien) moeder.
Hihihi, dat klinkt als de titel van een romannetje, maar gezien mijn afkomst natuurlijk wel een kasteelromannetje.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/