Aflevering 2: In de klem

IN DE KLEM
Geschreven door Pauke Vee

Ik liep achter de vrouw aan nadat zij de deur weer dicht had gedaan.
Ze was gekleed in een soepel licht en glad gewaad, het had wel een beetje weg van judo of ninja kleding, maar dan net ertussenin.
In dieprood en haute couture, dus duidelijk niet voor de poets… zij hield de gymzaal namelijk schoon want dat was haar werk tenslotte, dus ik zei er wat van, dat ik het wel heel sjiek vond staan terwijl ik ongezien naar haar blote benen keek, die bij iedere stap die ze zette een voor een en om en om zichtbaar waren. Ik liep schuin achter haar, er zat een welhaast onzichtbare split ergens in het gewaad waardoor telkens maar één been tegelijk gedeeltelijk zichtbaar was.
„Dank je zeg, wat een compliment zeg, ja ik wist niet goed wat ik aan moest trekken want ik heb vanavond een feestje” zei ze eenvoudigweg, en meteen daaropvolgend „goed luisteren wat ik zeg nu want ik zeg het steeds maar één keer, ga daar aan de rand van de mat staan en probeer goede balans te vinden”.
Ik ging daar staan waar zij mij zei te gaan staan, en ik stond daar dacht ik wel goed.
Dus ik bleef daar maar staan, wachtend op wat komen ging en waar ik aan dacht was die mat, en wat ik daar al niet… maar daar kreeg ik plots een duw en ik viel vanzelf al op die mat, maar wat ik niet verwachtte was dat ze me als een kat besprong, en mijn nek dusdanig in de klem nam dat ik geen kant meer op kon en ze voerde de druk op, terwijl ze me in mijn oor fluisterde, „dat was je tweede fout, je eerste fout was hier te komen en eerlijk gezegd ben je de enige gast op deze private party en ik heb de tijd en tegen de tijd dat jij aan je 10e fout bent dan smeek je me je te laten leven”.
Ze had mij zodanig in de klem dat ik dacht dat ik mijn nek al hoorde kraken… maar het was haar pak blijkbaar, wat niet wegnam dat dat het laatste was wat ik hoorde voordat ik het bewustzijn verloor.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/