Aflevering 13: Charlotte Antoinette

CHARLOTTE ANTOINETTE 
Geschreven door Gerda ten Wolde

Het moet toch niet gekker worden. Ik overweeg nu toch echt om te gaan verhuizen. De ellende en schrik van mijn vastzitten in de muizeniglo is nog niet achter de rug of de volgende ellende kondigt zich alweer aan.  Het gaat om mijn zusje Charlotte Antoinette. Ze is vannacht in een klem terecht gekomen. Die klem staat in de schuur van het grote huis. Ik heb vannacht wel wat tumult gehoord, maar ik verwachtte niet dat het om mijn eigen zusje ging. Heb je even tijd, dan zal ik je het hele verhaal vertellen. Het is wel een beetje eng hoor, dus ik hoop maar dat je er tegen kunt.

Charlotte Antoinette gaat regelmatig ’s nachts op pad om in de voorraadkast in de schuur van het grote huis wat gaatjes te knagen in zakken en dozen. In die zakken en dozen vindt ze dan de meest verrukkelijke dingen en dat deelt ze regelmatig met mij, dat moet ik er wel even bij vertellen.

Nu heeft zij van het grote huis dat waarschijnlijk onlangs ontdekt. Tegen mij heeft ze niets laten blijken, want ik vind nog steeds lekkere dingen op de stoep voor mijn huis en als ze weer eens een staar momentje heeft kijkt ze altijd heel aardig naar mij. Maar over die kapot geknaagde zakken en dozen is ze dus blijkbaar boos geworden. En dat terwijl het toch maar hele kleine gaatjes waren. Gisteravond is Charlotte Antoinette dus weer naar de schuur geweest en heeft daar allerlei zakken zien staan. Omdat het nog niet donker was, besloot ze ’s nachts terug te komen, want ze wilde niet het risico lopen door haar van het grote huis betrapt te worden. Zo gezegd, zo gedaan. Toen ze dus vannacht via het rooster in de muur de schuur was binnengegaan zag ze daar wel twee klemmen naast elkaar staan, maar heeft daar verder geen aandacht aan besteed. Dom natuurlijk, want die dingen zijn levensgevaarlijk. Ook had ze inmiddels van die doosjes zien staan met die vreemd ruikende korrels. Gelukkig heeft ze niet toch stiekem even een korreltje gesnoept. Charlotte Antoinette is een verschrikkelijke snoeper, maar dat had je waarschijnlijk al begrepen. Ze trotseert tenslotte niet voor niets iedere keer weer die gevaren van de schuur van het grote huis.

Na wat zoek en speurwerk had Charlotte Antoinette een zak gevonden waar wel erg lekkere geuren uit kwamen. Voorzichtig heeft ze toen in een hoekje een gaatje geknaagd. Heerlijk, er zaten gebakken uitje in. Ze heeft mij ook wat van die uitje gegeven. Ik heb er nog een paar in de keuken liggen. Wil je het eens proeven? Niet?!?! Je weet niet wat je mist hoor.

Maar nog even over Charlotte Antoinette. Nadat ze dus bij mij was geweest is ze weer teruggegaan en toen is het gebeurd. O, het is zo verschrikkelijk, ik ben er nog helemaal ondersteboven van. Charlotte Antoinette ging dus weer via dat rooster in de muur naar binnen, maar was zo gehaast om naar die uitjes toe te gaan, dat ze even niet aan die klemmen heeft gedacht. Toen de eerste klem dichtsloeg kwam haar staart er voor de helft in vast te zitten. Ze gilde het uit van schrik, maar ook van pijn natuurlijk. Door de schrik begon ze hevig te bewegen en toen raakte ze per ongeluk ook de tweede klem aan en die sloeg ook dicht. Bij die tweede klap kwam Charlotte Antoinette met haar linker voorpootje vast ze zitten. Het arme kind zat vanaf haar schouder vast. Ze kon geen kant meer op. Het enige wat ze kon doen wat roepen en gillen. De hele buurt kon het horen en al snel kwamen de buren in actie en hebben haar geprobeerd uit die klemmen te krijgen. Juffrouw Van der Spits stond natuurlijk vooraan. Ook Joachim is nog gekomen om te helpen, wat ik wel heel lief van hem vond. Tenslotte was onze relatie voorbij. Niemand kon die klemmen open krijgen. We zijn de hele nacht bij haar gebleven. Die arme Charlotte Antoinette raakte van tijd tot tijd buiten bewustzijn, ze had zo’n pijn. Toen de zon opkwam zijn de buren op pad gegaan om nog meer hulp te gaan halen. Ik ben natuurlijk bij Charlotte Antoinette gebleven om haar moed in te praten. Ze zag het echt niet meer zitten.

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/