Verhalen Bert Plomp

WHEN I WAS YOUNG

Bert Plomp, schrijver van het boek “When I was young”, woont al jaren in Ierland, in het uiterste zuidwesten, op het schiereiland Dingle.
Het Nederlandstalige boek van deze eigenzinnige Utrechtse schrijver bevat ruim 40 verhalen over zijn jeugd in de sixties en seventies. In dit boek worden zeer komische, doldwaze taferelen afgewisseld door emotionele gebeurtenissen.
Als 4-jarige kleuter banjert hij reeds rond in het centrum van Utrecht en komt hij met zijn kop tussen de draaideur van hotel Smit aan de Neude.
Onder politiebegeleiding wordt hij eens samen met zijn jongere broer Charles naar de kapper gebracht.
Tot de lessen op de Rijks HBS aan de Kruisstraat wordt hij regelmatig niet toegelaten vanwege zijn te lange haren.
Op camping Het Grote Bos is hij bepaald geen graag geziene gast: hij provoceert voortdurend de oubollige campingleiding en de aldaar gevestigde geloofsgemeenschap.
Plomp en zijn vrienden moesten in die tijd maar zelf uit zien te vinden in welke opzichten meisjes eigenlijk verschilden van jongens. Een in de vuilnisbak van een hoogleraar “topografische menselijke anatomie” gevonden boekje met zwart-wit foto’s van blote “atletisch gebouwde Germaanse meisjes” speelde daarbij een belangrijke rol.
Plomp kan het als “goed Utrechter” echter niet nalaten hier en daar zijn gal te spuwen over de actualiteit, over politici, over zogenaamde tv- coryfeeën en over “de zelfbenoemde metropool” Amsterdam en menig “nep-Amsterdammer” die zich aldaar heeft gevestigd.
Vanaf zijn jongste jaren schopt deze ras Utrechter tegen alles wat op zijn pad komt en hem niet bevalt: het provoceren zit hem in het bloed.
“When I was young” is niet alleen een feest van herkenning voor iedereen die in die dagen jong was, maar is ook een zeer vermakelijke levensgids voor de jongeren van nu.
De opbrengsten van het boek (ISBN 978-90-484-3460-2) komen volledig ten goede van het welzijn van dieren in Ierland: www.dierenwelzijn-ierland.nl.
Het boek is verkrijgbaar bij iedere boekhandelaar en bij online leveranciers als bol.com voor €19,95.
Er is tevens een eBook uitgave te verkrijgen voor €9,95.

Bert is ook te volgen op facebook:
https://www.facebook.com/groups/377554749281077/

In verband met het goede doel, wordt het zeer gewaardeerd wanneer u deze pagina deelt op Facebook.